Nøkkelinformasjon

Om studiet

Glad i kreativitet og kafélivet? Vi utforsker kreativiteten, og nyter kafélivet i flere byer. Samtidig lærer du deg alt om hvordan kaffen lages og hvordan en kaffebar drives.

På denne linjen får du muligheten for å utvikle din kreativitet innenfor mange områder, samtidig som du kan bli en barista og kaffekjenner. Dette kan du ha glede av enten som karriere, sikre deg jobb under videre studier eller rett og slett for moro skyld! 3 dager i uken er vi sammen med Kreativ & Foto og Kreativ Vintage i vårt store og deilige klasserom, som faktisk er en kafe; Keramikk, maling, grafisk design, film og diverse kreative utfordringer.

Det blir undervisning om mange måter å uttrykke kreativitet på, og du får prøvd det meste, samtidig som hver uke vil ha undervisning og praksis i kaffe og hva som skal til for å bli en god barista og lære å brenne kaffe. Fordeling 12-14t kreative prosjekt/ 4t kaffe pr uke.

BARISTADELEN

4 timer i uka om kaffe:

  • Espresso, latte, cortado, flat white og de andre espressobaserte drikkene
  • Latte art
  • Håndbrygg: aeropress, chemex, V60, hario
  • Hva kjennetegner spesialkaffe?
  • Fra kaffebønne til kaffekopp
  • Vi besøker kaffebarer og baristaer, kaffebrennerier, kaffeimportfirma og kaffeplantasje på Hawaii
  • Lær å brenne kaffe 
  • Høsttur til Amsterdam og Barcelona eller annen storby i Europa.             
  • 3 ukers tur til New York, Los Angeles og Hawaii i mars

Se en smakebit av hva du kan forvente deg

Finn mer informasjon om linjen på vår hjemmeside:
https://hedmarktoppen.no/portfolio-item/barista/

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.