Fakta
Se studiestedets hjemmesider
- Alle (primær)
- Alle (ordinær)
Informasjon oppdatert
21. januar 2025.


Om studiet
Årsstudium i integrering, kultur og religion er et ettårig studium som sikter på å gi økt kunnskap og forståelse om religionens rolle i integreringsarbeidet, kulturmøter og sentrale arbeidsoppgaver innenfor integrasjonsforvaltning og integreringsarbeid.
Årsstudium i integrering, kultur og religion gir økt kompetanse om integrering og utfordringer knyttet til integrering og integrasjonsarbeid. Innsikt i religion og kultur gir studenten øving i å tenke helhetlig i møte med mennesker som kommer til Norge og vil finne sin plass i det norske samfunnet. Studiet gir god og relevant kompetanse til arbeid som flyktningkonsulent, men også for andre yrkesgrupper som jobber med flyktninger – enten i helsevesenet, NAV, voksenopplæringen, flyktningmottak osv.
Årstudiet er lagt opp i undervisningsbolker (samlinger) for at også du som er i jobb et annet sted i landet skal ha mulighet til å delta. Studiet kan gjennomføres på heltid over ett år, eller på deltid over to år.
Studiets oppbygging
Studiet er samlingsbasert og alt som skjer av undervisning vil foregå i samlingsukene. Det legges opp noen uker om høsten og våren. Studiet er ment tilrettelagt så fleksibelt at det kan tas enten som deltidsstudium over lengre tid, eller som et heltidsstudium. Det forutsettes at studentene har tilgang til Internett. Siden studiet er emnebasert, kan studentene ta ulike deler og i ulikt tempo. En vesentlig del av kommunikasjonen mellom høgskolen/lærerne og studentene skjer via høgskolens læringsplattform (Canvas).
Studieprogrammet består av emner som til sammen utgjør 60 studiepoeng.
Høstemner:
- Kristendommen – tro, praksiser og kulturarv (10 stp.)
- Kultur og kommunikasjon (10 stp.)
- Innvandring og integrering (10 stp.)
Våremner:
- Verdensreligionene (10 stp.)
- Kulturmøter i hverdagen (10 stp.)
- Språkopplæring og tolketjenester (10 stp.)
Opptakskrav
Generell studiekompetanse eller realkompetanse etter gjeldende regler.
Opptaksinformasjon
Opptak skjer via samordna opptak. Dersom det er ledige studieplasser etter hovedopptaket, legges disse ut i Samordna Opptak.