Nøkkelinformasjon
Lærested
Studiested
Nivå
FagskolegradStudiepoeng
60.0Semester
Kostnader
2000,- pr studieår
Studieform
Undervisning ved lærestedet, nettstudium, nett- og samlingsbasert, samlingsbasertStudietempo
DeltidOppstartsdato
HøstGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Om studiet
Utdanning på fagskolenivå i Prehospital akutt medisin og operativt ambulansearbeid skal utdanne reflekterte yrkesutøvere med høy yrkesetisk forståelse tar initiativ til, organiserer og setter i gang tiltak i samarbeid med pasienter, deres pårørende, frivillige medarbeidere og andre yrkesgrupper innenfor helse- og omsorgssektoren.
Prehospitale tjenester er den delen av spesialisthelsetjenesten som håndterer pasientene utenfor sykehus. Det består av akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) som besvarer medisinsk nødtelefon 113, gir innringer veiledning i livreddende førstehjelpstiltak og koordinerer ambulanseressurser i sitt område.
Undervisningsopplegg
Emne 1: Felles grunnlag for fagskoleutdanningene i helse- og sosialfagene
Emne 2: Anatomi, fysiologi ,prehospital akutt medisin
Emne 3: Legemiddel og legemiddelhåndtering
Emne 4: Operativ ambulansearbeid og traumatologi
Emne 5: Praksis
Emne 6: Hovedprosjekt
Opptakskrav
Spesielle opptakskrav / øvrig informasjon
Opptakskrav: Bestått videregående opplæring fra helse- og oppvekst utdanninger med fagbrev og autorisasjon som ambulanse arbeider.
Opptak basert på realkompetansevurdering er også mulig. Realkompetanse er all kompetanse en person har tilegna seg gjennom formell, ikke-formell og uformell læring. Dette kan være kunnskaper og ferdigheter tilegna gjennom utdanning, lønn eller ulønna arbeid, organisasjonserfaring, fritidsaktiviteter, eller på annen måte (jf. § 1-4 i opptaksforskrift for Fagskolen Rogaland). Ordningen er nærmere beskrevet i forskriften i kapittel 2.
For å ha praksis i helseforetakene vil det stilles krav om autorisasjon som helsepersonell.
Sluttkompetanse
- Ambulansefaget
- Helsearbeiderfaget