Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Grimstad

Nivå

Fagskolestudium

Studiepoeng

30.00

Kostnader

Offentlig finansiert

Studieform

Samlingsbasert, nettstudium

Studietempo

Deltid

Søknadsfrist

15. april

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Antall semester

2

Opptakskrav

F-HEL-KLK0001

Antall studieplasser

30

Søknadskode (SO)

20417-42

Om studiet

Denne videreutdanningen gir deg som helsefagarbeider spisskompetanse innen observasjon og vurdering for tidlig oppdagelse av forverret helsetilstand.

Videreutdanningen er laget for å gi helsefagarbeidere en mulighet til å styrke sin kompetanse på en effektiv og fleksibel måte, som kan kombineres med full jobb og familieliv. 

Studiet vektlegger praktisk øving og vi bruker simuleringsfasiliteter på UIA for å øve på realistiske pasientsituasjoner.

Studiet har et omfang på 30 studiepoeng og delt inn i to emner a 15 studiepoeng. Studiet er nettbasert med samlinger, det er fire samlinger á fire dager per semester. 

Undervisningsopplegg

Nettundervisning

Det legges opp til nettbasert undervisning mellom de fire samlingene, der studentene får tilgang til videoforelesninger, e-læringskurs, filmer og podkaster. All undervisning skal gi et innblikk i de ulike temaene og forståelse for fagområdet. Ved å tilby nettundervisning kan studentene delta og arbeide med studiene når det passer dem.

Selvstudium

Selvstudium er den tiden studenten må beregne å bruke på å lese pensumlitteratur, arbeidskrav og studiekrav utover tid på skolen og nettundervisning.

Forelesning/lærerstyrt undervisning

Ved lærerstyrt undervisning aktiviseres studenten i klasserommet eller under ledelse av faglærer. Faglærer velger aktuelle læringsaktivitet for å oppnå beskrevet læringsutbytte i de forskjellige emnene. Dette kan være forelesninger som kombineres med individuelt arbeid, gruppearbeid, samarbeidslæring og faglige diskusjoner.

Simulering og ferdighetstrening

Simulering er en pedagogisk metode for å lære sammen. Man forsøker å gjenskape situasjoner eller hendelser fra arbeidshverdagen via et scenario for å kunne trene og øve på en så realistisk situasjon som mulig. Fagskolen i Agder benytter UIA sine fasiliteter for simulering, prosedyretrening og ferdighetstrening. I tillegg gjennomføres noe ferdighetstrening på Fagskolen med eget utstyr.

Veiledning

Veiledning gis i simuleringssituasjon og under ferdighetstrening samt på arbeid med arbeidskrav og studiekrav. Veiledningen skal fungere som et bindeledd mellom personlig kompetanse, teoretisk kunnskap og yrkesspesifikke ferdigheter, som er sentrale begreper i utviklingen av en yrkesidentitet og samlet profesjonell kompetanse.

Opptakskrav

Spesielle opptakskrav / øvrig informasjon

a)    fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev fra studieretning for helse- og oppvekstfag, med fagbrev som:

  • Helsefagarbeider
  • Hjelpepleier
  • Helsesekretær
  • Ambulansearbeider
  • Portør

Søkere må vedlegge autorisasjonsbevis ved søknad om opptak til studiet.

b)    Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fagprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve i løpet av første semester i opptaksåret.

c)    Søkere som ikke oppfyller a eller b, og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse

Opptaksinformasjon

Søknad sendes på Samordna opptak.

Karrieremuligheter

Denne fagskoleutdanningen gir helsepersonell oppdatert og spesialisert kompetanse, som er aktuell ved helseinstitusjoner som sykehjem, helsehus, sykehus, omsorgsboliger og i hjemmebaserte tjenester. 

Kvalifikasjon/tittel

Klinisk kompetanse - observasjon, vurdering, handling

Alle utdanninger innen