Nøkkelinformasjon
Nivå
FagskolegradStudiepoeng
60.00Kostnader
0 NOK
Studieform
Nettstøttet, samlingsbasertStudietempo
DeltidSøknadsfrist
15. aprilGodkjenninger
- Nokut
- Lånekassen
Om studiet
I dette studiet får helsefagarbeideren dekket de viktigste områdene innenfor eldreomsorgen i korte fleksible moduler, som er overkommelig å gjennomføre i en hektisk hverdag og familieliv. Studiet kan kombineres med andre modulstudier, hvor man kan bygge egen fagskolegrad.
Befolkningen eldes i et økende tempo, og særlig vil antall eldre over 80 år øke betydelig i årene som kommer. Det er derfor et stort behov for gode helsetjenester til eldre på alle nivåer i helse- og omsorgstjenesten. Eldre er en sammensatt pasient- og brukergruppe og det krever yrkesutøvere med bred klinisk kompetanse for å møte behovene til eldre pasienter med flere og sammensatte helseutfordringer og for å skape mer helhetlige tjenester.
Studiet har et omfang på 60 studiepoeng totalt og er inndelt i 6 moduler à 10 studiepoeng. Modulene er satt sammen slik at studenten oppnår en bred kompetanse innenfor helsetjenester til sårbare eldre.
Studenten kan velge å ta hele utdanningen å få fagskolegraden på 60 studiepoeng eller velge enkelt moduler, da modulene gjennomføres uavhengig av hverandre.
Studiet er nettbasert kombinert med fysiske samlinger på fagskolen. Undervisningen vil foregå på kveldstid over nett og ved samlinger på fagskolen. Vi vil legge til rette for fleksible løsninger for studenter som ikke har mulighet til å delta på samlinger på skolen.
Dette studiet kan kombineres med moduler fra modulstudiet Observasjon og vurderingskompetanse ››
Relevante fagbrev
- Helsearbeidererfaget
- aktivitør
- ambulansearbeider
Informasjon med forbehold om trykkfeil.
Undervisningsopplegg
Oppbygning av arbeidsformer
Studiet er bygd opp med en kombinasjon av klasseromsundervisning, gruppearbeid, prosjektarbeid, veiledning og refleksjon over praktiske erfaringer.
Studiet består av 6 fleksible moduler, som kan tas etter eget kompetansebehov. Hver modul gir 10 studiepoeng.
- Modul 1: Pasientsikkerhet i helsetjenesten
- Modul 2: Den geriatriske pasient
- Modul 3: Helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid
- Modul 4: Psykiske lidelser og rusavhengighet
- Modul 5: Akutte tilstander og skader hos eldre
- Modul 6: Palliasjon
Opptakskrav
Opptakskrav
Les om opptakskravene til fagskoleutdanning på Samordna opptak ››
a) Relevant fag- eller svennebrev innen helsefagarbeider, omsorgsarbeider, hjelpepleier, aktivitør og ambulansearbeider, eller
b) Generell studiekompetanse, jf. Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk for livslang læring nivå 4, som helsearbeider (sykepleier, vernepleier), eller
c) Søkere som ikke fyller kravene a) eller b), og som har fylt 23 år, kan søke opptak på grunnlag av realkompetanse.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass med vilkår om bestått prøve i løpet av første semester. Legg ved lærekontrakten ved søknaden i Samordna opptak, som dokumentasjon på at du skal avlegge fagprøven til høsten.
Etter du har fått studieplass og takket ja til studieplassen, må du søke politiattest. Når du søker politiattest legger du ved bekreftelsen på at du har takket ja til studieplassen.
Les mer om opptakskravene i studieplanen.
Opptaksinformasjon
Opptak på moduler - Lokale opptak
Vi har 30 studieplasser som fylles opp fortløpende på hver modul. Disse modulene er åpent for søknader under lokalt opptak. Ønsker du mer informasjon om hver enkelt modul, finner du mer informasjon i studieplanen i fanen til høyre. Ved spørsmål om studiet kan du ta kontakt med oss: vikenfs@viken.no
Søk lokale opptak her
Opptak hel fagskolegrad - Samordna opptak
Fra 2. februar 2022 kan du søke på studiet som en hel fagskolegrad på 60 studiepoeng i Samordna opptak. I tillegg vil vi legge ut enkeltmoduler på 10 stp. fortløpende gjennom skoleåret ved Lokale opptak.
Karrieremuligheter
Kompetanse og jobbmuligheter
Denne fagskoleutdanning eller enkelt moduler i studiet vil gi helsepersonell oppdatert og spesialisert kompetanse, som er aktuell ved helseinstitusjoner som sykehjem, helsehus, sykehus, omsorgsboliger og i hjemmebaserte tjenester.