Nøkkelinformasjon
Nivå
FagskolestudiumStudiepoeng
15.0Semester
Studieform
Nett- og samlingsbasert, samlingsbasertStudietempo
DeltidGodkjenninger
- Nokut
Om studiet
Målet med studiet er at du etter gjennomført modulutdanning skal ha kunnskap om hvordan grønn logistikk i verdi- og forsyningskjeden, det vil si skifte fra lineær- til sirkulærøkonomi, kan påvirke egen bedrift og forsyningskjeden i en bærekraftig retning for å oppnå FNs bærekraftsmål. Bærekraftperspektivet og sirkulærøkonomien løftes fra plan til gjennomføring.
En «grønn bunnlinje» er ikke bare bra for miljøet, men også for bedriftens økonomi. Dagens arbeidsliv krever tilvirkningsmetoder med søkelys på klima og miljø, økonomi og sosiale forhold. Med kunnskap om sirkulærøkonomi evner vi å ivareta produktene vi produserer og materialene de består av, slik at de kan benyttes igjen og igjen.
Undervisningsopplegg
Studiet består av følgende tre moduler, som hver gir 5 studiepoeng:
- Bærekraft logistikk
- Innkjøp og forhandlinger
- Verdikjeden - digitalisering og automasjon
Etter endt utdanning har du opparbeidet deg kompetanse innen kostnadseffektivitet i produksjonen, økt kunnskap om bærekraft og prinsippene innen sirkulærøkonomi, og kompetanse innen digitalisering, automasjon og innkjøp.
Modulene er utarbeidet i tett samarbeid med Høgskolesenteret i Kongsvinger og næringslivet.
Opptakskrav
Spesielle opptakskrav / øvrig informasjon
Det generelle grunnlaget for opptak til teknisk fagskole er:
1. Fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev/svennebrev (alle fag-/svennebrev gjelder) eller generell studiekompetanse.
Eller:
2. Søkeren må dokumentere tilstrekkelig relevant praksis, tilsvarende de krav som stilles til fullført og bestått videregående opplæring innenfor et av de godkjente lærefagene som kvalifiserer til opptak til studietilbudet. Praksisen kan være opparbeidet gjennom arbeids- og samfunnsliv, frivillig sektor, utdanning, kurs eller annet. For opptak på grunnlag av dokumentert relevant praksis, må søker være 23 år eller eldre i opptaksåret.
Søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/ svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.
Øvrige opptakskrav
- Generell studiekompetanse
Opptaksinformasjon
Søknad sendes direkte til skolen. Se informasjon om hvordan du søker under hver modulbeskrivelse.
Har du spørsmål, ta kontakt med Ruth Laeskogen Hoff, tlf. 907 39 781