Nøkkelinformasjon

Lærested

Nivå

Annen utdanning

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Deltid

Om studiet

En del av Bransjeprogrammet for elektro-, automasjon-, fornybar og kraftindustrien

Kurset er basert på Kabel Norges fagplaner for fiberkabler og komponenter. Dette er et grunnleggende fiberkurs for montører og teknikere, som jobber med, eller ønsker å jobbe med, bredbåndsinstallasjoner. 

Du lærer grunnleggende teori om fiber-kabel, -komponenter og dB beregninger.

Studiets oppbygging

Du går selv gjennom de fire kursmodulene på nett. Det er en fordel med PC, da telefon eller andre små plattformer gir for mye komprimert informasjon pr. side. Om du er blant de heldige som kommer innunder denne ordningen, vil du motta registrerings og innloggings-koder via epost, og kan gå gjennom de fire kursmodulene på nett i løpet av ca. to måneder. Kursene kan avbrytes underveis, og du vil kunne fortsette der du forlot det.

Etter gjennomføring av de fire første modulene, vil det være en ettermiddag/kveld med nettbasert klasseroms-undervisning på ca. 5 timer. Vi har tidligere lagt denne undervisningen fra kl. 16:00 til 21:00 på en hverdag. Kunnskapstesten på slutten av kurset må tas sammenhengende, og ved bestått kurs vil du motta kursbevis.

Opptakskrav

Det er ingen spesielle opptakskrav til dette studiet, men du bør ha en grunnleggende forståelse for transmisjon av signaler og noe teknisk innsikt.

Kurset er en del av bransjeprogrammet for elektro-, automasjon-, fornybar- og kraftnæringen, og man må tilhøre en av disse næringene for å delta. 

Opptaksinformasjon

Søknadsfrist: Løpende opptak til kurset.