Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Sandefjord

Nivå

Høyere fagskolegrad

Studiepoeng

120.0

Semester

4

Kostnader

1.400 000 kr

Studieform

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Heltid

Søknadsfrist

Løpende

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Dette er et komplett utdannelsespakke, som gir deg alle rettigheter som helikopterpilot.

Du kan jobbe som f.eks lastepilot, sightseeing, foto, persontransport og linjebefaring, samt å fly inn i skyene, slik offshore og luftambulansen krever. Du kan være fartøysjef i kommersielle operasjoner der det kreves to piloter. I topilot-operasjoner, kan du opererere som co-pilot i f.eks offshore og i luftambulansen. Når du har tilstrekkelig mye erfaring/flytimer, kan du siden få mulighet til å jobbe som kaptein i topilotsystem.

Undervisningsopplegg

Gjennom studietiden på EHC skal du gjennom både teoriundervisning og praktisk flyging. Fra klasserommet på skolen skal du gjennom teoretiske fag, i tillegg til 195 flytimer. 

Mer informasjon om hvordan skoledagen er organisert, kan du lese her .

Opptakskrav

Helikopterutdanningen krever verken studiekompetanse eller høyere utdannelse. Søkere vurderes på bakgrunn av realkompetanse – eller studiekompetanse.

For studenter med fagbrev eller studiekompetanse fra videregående skole: 

Studenter uten fagbrev eller studiekompetanse kan vurderes på bakgrunn av realkompetanse

  • Være 22 år eller mer ved kursstart (fylle 23 år eller mer i opptaksåret)
  • Bestå online opptaksprøve / intervju, her du redegjør for tidligere relevant erfaring.
  • Inneha medical klasse 1 ved skolestart (Norges flymedisinske senter)

Opptaksprøven:

Opptaksprøven er gratis, og helt uforpliktende å gjennomføre. Prøven består av grunnleggende matte/fysikk/engelsk og logikk, samt et intervju. Dersom du ønsker å prøve deg på opptaksprøven, kan du ta direkte kontakt med oss via post@ehc.no . Oppgi fullt navn, epost og at du ønsker å prøve deg på testen. Du vil da få en link med tilgang til vårt prøvesenter. Når prøven er fullført, vil du få rask tilbakemelding på hvorvidt du har bestått.

Medisinsk test:

Vi anbefaler alle studenter å gjennomføre medisinsk undersøkelse klasse 1 før skolestart,  uavhengig av om du søker en CPL(H) utdanning eller en ATPL(H)IR/MCC utdanning. Medical klasse 1 må være på plass før elever kan fly solo, eller avlegge avsluttende praktisk prøve.

Her du bestille tid for din medisinske undersøkelse: Norges flymedisinske senter

Karrieremuligheter

Å fly helikopter er et eventyr, og et adrenalinkick.

Det er ingen andre flymaskiner som er i stand til å utføre de operasjonene et helikopter kan, og det er nettopp derfor mulighetene er så mange for de som velger å ta et helikoptersertifikat.

Mulighetene er mange, og det er en rekke ulike karriereveier innenfor bransjen. Her kan du lese litt mer om hvilke alternativer du har som nyutdannet helikopterpilot, og hvilke muligheter som åpnes når du har mer erfaring. 

LES MER: Å jobbe som helikopterpilot

Alle utdanninger innen