Designutdanning favoritt ikon

Fagskole

Varighet

1 år

Studietempo

Heltid

Organisering

Undervisning ved lærestedet

Kostnader

46 856

Søknadsfrist

15. juni 2020

NOKUT

NOKUT-godkjent

Om studiet

Designinstituttet i Oslo tilbyr ett års design- og arkitektutdanning for elever med studiekompetanse fra videregående skole. Studiet passer like godt for deg som bare er nysgjerrig på desingfagene som for deg som allerede drømmer om å bli produktdesigner, interiørarkitekt, arkitekt eller grafisk designer. Hos oss utforsker du ulike designretninger, utvikler deg i den retningen du ønsker og blir motivert til jobb eller videre studier i Norge eller i utlandet.

Starten på en spennende, lukrativ karrière

Det finnes et hav av morsomme jobber innen designfagene. Og dyktige designere er konstant etterspurt i samfunns- og næringsliv. Sjansen er stor for at du får en både spennende og godt betalt jobb etter studiene.

Undervisningsopplegg

Designinstituttet. Ditt springbrett - din fremtid

Finn din nisje. Design er mye forskjellig: Grafisk design, industridesign, klesdesign, møbeldesign, interiørdesign, arkitektur… Om du har et visuelt blikk og trives med kreative fag er det ikke gitt at du vet hvilken designretning som passer best for deg. Etter ett år hos oss vet du det. I tillegg får du erfaring i grunnleggende emner som idéutvikling, formgivning, tegning, modellering, fargelære og dataprogramvare som brukes tverrfaglig i alle innovative arbeidsprosesser hos oss.

Fullverdig fagutdanning. Designinstituttet er en privat skole, etablert i 2004 av industridesigner Per Farstad. Etter gjennomført og bestått årsstudium på Designinstituttet oppnår du 60 studiepoeng, vitnemål og tittelen Fagskolekandidat Design. 

Opptakskrav

Utdanningstilbudet bygger på godkjent 3-årig videregående opplæring. Realkompetansevurderingen gjennomføres slik:

1. For søkere med annen fullført og bestått videregående opplæring gjennomføres realkompetansevurdering for formfag som opptaksprøve.

2. For søkere som ikke har fullført og bestått videregående opplæring gjennomføres først en realkompetansevurdering av kompetansen i allmennfagene. Den delen av realkompetansevurderingen skjer ved intervju og vurderingen av innsendt dokumentasjon.

Søkere som ikke har ervervet nødvendig kompetanse i allmennfag, gis avslag på søknad om opptak.

Rangeringen av kvalifiserte søker skjer på grunnlag av opptaksprøven som alle søkere må avlegge.

Opptaksinformasjon

Søknad:

Du finner søknadsinformasjon på www.designinstituttet.no

Søknadsfrist for 2020/21:

15. juni 2020

Vi har i studieåret 2020/21 totalt 28 studieplasser.

Karrieremuligheter

Assistent på designkontorer, reklamebyrå, arkitektkontorer, modellverksted, innkjøp og salg i designrelaterte butikker eller videre studier i design og arkitektur, med mer.

Kvalifikasjon/tittel

Fagskolekandidat Design