Fakta

Sted:
Campus Oslo
Campus Bergen
Campus Stavanger
Campus Trondheim
BI Nettstudier
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet, nettstudium
Studietempo: Heltid, deltid
Oppstart: Høst
Studiepoeng:
180

Informasjon er oppdatert av Handelshøyskolen BI

13. mars 2023.

Om studiet

Har du lyst til å forstå hvorfor vi velger ett produkt framfor et annet, og hvorfor noen bedrifter lykkes og andre ikke? Markedsføring er et studium som vil gi deg mange svar og et bredt spekter av jobbmuligheter.

Markedsførerens rolle blir mer og mer kompleks, og behovet for god datainnsikt og effektive strategier er viktigere enn noensinne. Digitale forbrukere er mindre lojale, har mer kunnskap og krever både kvalitet og effektivitet. 

Små bedrifter med stor digital forståelse kan plutselig true gamle kjemper. Det har aldri vært viktigere å treffe rett målgruppe, med rett budskap, i rett kanal. Det har aldri vært mer spennende å være markedsfører. Dette studiet gir deg kompetanse innenfor mange viktige fagfelt og tilbyr en spennende kombinasjon av teori og praksis.

 I løpet av studietiden vil også få muligheten til å teste ferdighetene dine gjennom konkrete cases i samarbeid med næringslivet. BI har et av Europas største fagmiljøer innenfor markedsføring og du vil få stor glede av vårt internasjonale perspektiv og tilgangen til ny og relevant forskning.

Studiets oppbygging

Muligheter I studietiden

Som student på Markedsføringsledelse får du flere spennende muligheter som kan bidra til en variert og interessant studiehverdag, samtidig som du bygger relevant kompetanse. Sjekk ut dine spennende muligheter:

Nettbasert gjennomføring

Studiet kan gjennomføres på både heltid og deltid via nettstudier.

Studiet er på tre trinn, og hvert trinn gir 60 studiepoeng, og gjennomføres over to år (fire semestre) i stedet for ett år (to semestre). Du kan ta hvert trinn separat uten å binde deg til hele studiet.

Les mer om gjennomføringen på nett - https://www.bi.no/studier-og-kurs/bachelorstudier/markedsforingsledelse/nettbasert-gjennomforing/

Opptakskrav

Du trenger generell studiekompetanse og 35 konkurransepoeng for å komme inn på dette studiet. Usikker på om dette gjelder deg?

Les mer om krav og unntaksregler for våre bachelorstudier her

Videre studier

Mange velger å fortsette videre på BIs anerkjente masterstudier. Tar du bachelor i Markedsføringsledelse kan følgende masterstudier være aktuelle for deg:

I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs. Det er også mulig å gå videre til en master ved anerkjente universiteter og høyskoler både I Norge og utlandet.

Karrieremuligheter

Alle virksomheter har behov for dyktige kandidater som forstår markedet og kan bidra til å utvikle gode varer og tjenester. Etter endt utdanning vil du kunne jobbe med:

  • Produktutvikling
  • Salg
  • Markedsanalyse
  • Markedskommunikasjon

Eksempler på hva tidligere studenter ved studiet nå arbeider som:

  • Digital rådgiver
  • Digital konsulent

Finn ut mer om hva du kan bli med en bachelor i Markedsføringsledelse ved å besøke vår nettside – Hva kan jeg bli

Alle utdanninger innen