Fakta

Sted:
Campus Oslo
Campus Bergen
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180

Informasjon oppdatert

14. mars 2022.

Om studiet

Lær hvordan du planlegger og gjennomfører kommunikasjon- og markedsføringstiltak i den stadig mer digitale hverdagen. Dagens arbeidsgivere trenger ansatte som virkelig forstår hvordan man skaper effektiv kommunikasjon og markedsføring.

Med dette studiet lærer du å planlegge, gjennomføre, og analysere strategier for markedskommunikasjon, slik som reklamekampanjer. Du vil blant annet lære om digitalt engasjement, merkevarebygging og ulike kommunikasjonskanaler. Du vil også bruke databasert innsikt for å tilpasse budskap og kanaler i utviklingen av en bedrifts digitale markedsstrategi.

Studiet forbereder deg på arbeidslivet ved at du lærer å jobbe taktisk i et digitalt miljø som preges av raske beslutninger. Du skal også lære å foreta økonomiske vurderinger og analyser gjennom fag som statistikk, finans og regnskap. Økonomi er bærebjelken i de aller fleste bransjer, også i kommunikasjon og markedsføring.

Målet er å gi deg en fremtidsrettet utdannelse, med en solid kompetanse i kommunikasjon og markedsføring. Kombinert med økonomi- og ledelsesfag, som gir deg en grundig overordnet forretningsforståelse, vil du kunne være med å påvirke morgendagens markedsførings- og kommunikasjonsbransje.

Opptakskrav

Du trenger generell studiekompetanse og 35 konkurransepoeng for å komme inn på dette studiet. Usikker på om dette gjelder deg?

Les mer om krav og unntaksregler for våre bachelorstudier her

Muligheter i studietiden

Du har flere muligheter som student på dette studiet. Hvis du kan tenke deg å studere i utlandet, kan du ta utveksling i et semester. Har du mer lyst på konkret arbeidserfaring kan du ta et internship hos en bedrift. Du kan også tilpasse graden din med en av våre mange valgkurs.

Les mer om vårt utvekslingstilbud

Les mer om internship

Videre studier

Hvis du vil bygge på graden din, har du flere muligheter videre. Kanskje du vil lære mer om markedsføring, eller spesialisere deg innen analyse? Eller vil du forstå mer om ledelse og hvordan organisasjoner fungerer? På BI tilbyr vi følgende mastergrader som er relevante for deg:

I tillegg kan du også kvalifisere for andre mastergrader ved å ta tilleggskurs. Kontakt msc@bi.no for mer informasjon.

Karrieremuligheter

Dette programmet er skreddersydd for jobber innen kommunikasjon og markedsføring på tvers av sektorer og bransjer, med vekt på digital kompetanse. Etter endt utdanning vil du kunne jobbe med:

  • Innholdsproduksjon. Bruk dine kunnskaper til å skape effektiv og engasjerende kommunikasjon.
  • Markedsføring i søkemotorer. Optimaliser treff og plassering av reklame i søkemotorer.
  • Performance marketing. Jobb kontinuerlig med å forbedre markedsføring ved hjelp av målbar innsikt.
  • Digital markedsføring. Planlegge, utvikle og gjennomføre kampanjer og aktiviteter i digitale medier.
  • Analyse. Dykk ned i tallene for å finne ny innsikt om en bedrifts kommunikasjonsaktiviteter.
  • Sosiale medier. Hjelp bedrifter med å skape synlighet, dialog og aktivitet i kanalene der brukerne befinner seg.

Alle utdanninger innen