Fakta

Studietype:
Videreutdanning
Studieform: Samlingsbasert
Studiepoeng:
15

Informasjon oppdatert

6. oktober 2024.

Om studiet

Dette kurset er for deg som vil forstå mer om de økonomiske mekanismene som påvirker både samfunnet og bedrifter. Du lærer om hva som fører til økonomisk vekst, og hvordan økonomien påvirkes av globale hendelser som klimakrise, inflasjon og krig.

Dette lærer du:

  • Forstå årsaker til globale hendelser og hvordan det påvirker deg og din bedrift.
  • Få større gjennomslagskraft i din kommunikasjon med andre.

Hva skjer med den globale økonomien i en tid med krig, inflasjon og stor uro – og hvordan påvirker dette deg og din organisasjon? Hva er den historiske bakgrunnen for dagens klimakrise? Er du nysgjerrig på hvordan økonomisk ulikhet påvirker økonomien?

Dette er bare noe av det vi skal innom på kurset. I tillegg jobber vi med evnen til å kommunisere om økonomi både skriftlig og muntlig, på en måte som vil øke gjennomslagskraften din.

Du vil samtidig utvikle en dypere innsikt for økonomi og økonomisk utvikling, som også gir deg en bedre forståelse for verden rundt deg og din bedrift.

Undervisningsopplegg

I dette kurset møter du et fleksibelt undervisningsopplegg, som gjør at du kan tilpasse kurset til din livssituasjon. I starten av kurset får du som student tilgang til en innholdsrik læringsplattform. Der finner du videoer med gjennomgang av sentralt stoff, og oppgaver du kan bruke for å teste din forståelse.  

Kurset består videre av to samlinger. Den første samlingen foregår på campus, hvor du som student kan velge å delta i Stavanger, Bergen, Trondheim eller Oslo. Den andre samlingen foregår fysisk i Oslo, men kan også følges digitalt. I tillegg til samlingene gjennomføres to digitale veiledningsseminar, som du også kan se i opptak når du vil. 

Opptakskrav

For å ta dette kurset må du

  • ha fylt 25 år
  • ha fullført en bachelorgrad  
  • ha fire års arbeidserfaring i full stilling (tre år dersom du har en fullført mastergrad fra før) 

Les mer om opptakskravene på masternivå.