Visuelle kunstfag favoritt ikon

Fagskole
Asker Kunstfagskole tilbyr toårig utdanning i visuelle kunstfag.

Varighet

2 år

Studietempo

Heltid

Organisering

Undervisning ved lærestedet

Søknadsfrist

15. mai 2020

NOKUT

NOKUT-godkjent

Om studiet

Utdanningen passer for deg som ønsker å arbeide med kreative fag. Du kan få hjelp videre på veien mot høyere utdanning innen visuell kunst, design eller arkitektur, eller mot etablering som selvstendig billedkunstner.

Studiet tar sikte på å gi studenten gode ferdigheter i metoder, teknikker og materialer gjennom utforskning av ulike visuelle uttrykk. Det legges vekt på kreativ tenkning i kombinasjon med praktisk arbeid. Som student utvikler du evnen til å arbeide med selvstendige og skapende prosesser.

Hovedfagene ved skolen er tegning, farge, form, grafikk og kunsthistorie. I tillegg holdes det workshops med temaer som foto og bildebehanling, video, performance, animasjon, arkitektur, tegneserie, illustrasjon, tekstil, portfolio og etablering.

Undervisningen er bygget opp av fagperioder som varer fra én til tre uker, og undervisningsformen er en kombinasjon av praktisk arbeid, forelesninger/teori og mye individuell veiledning. Hvert år reiser skolen på studietur til en internasjonal storby for å se aktuell samtids­kunst og kjente orginalverk fra kunsthistorien.