Nøkkelinformasjon

Studiested

Asker Kunstfagskole

Nivå

Høyere fagskolegrad

Studiepoeng

120.0

Organisering

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Heltid

Søknadsfrist

15. april

Antall semester

4

Opptakskrav

F-EST-VIS0004

Antall studieplasser

20

Søknadskode (SO)

20577-1

Om studiet

Asker Kunstfagskole tilbyr toårig utdanning i visuelle kunstfag.

Utdanningen passer for deg som ønsker å arbeide med kreative fag. Du kan få hjelp videre på veien mot høyere utdanning innen visuell kunst, design eller arkitektur, eller mot etablering som selvstendig billedkunstner.

Studiet tar sikte på å gi studenten gode ferdigheter i metoder, teknikker og materialer gjennom utforskning av ulike visuelle uttrykk. Det legges vekt på kreativ tenkning i kombinasjon med praktisk arbeid. Som student utvikler du evnen til å arbeide med selvstendige og skapende prosesser.

Hovedfagene ved skolen er tegning, farge, form, grafikk og kunsthistorie. I tillegg holdes det workshops med temaer som foto og bildebehanling, video, performance, animasjon, arkitektur, tegneserie, illustrasjon, tekstil, portfolio og etablering.

Undervisningen er bygget opp av fagperioder som varer fra én til tre uker, og undervisningsformen er en kombinasjon av praktisk arbeid, forelesninger/teori og mye individuell veiledning. Hvert år reiser skolen på studietur til en internasjonal storby for å se aktuell samtids­kunst og kjente orginalverk fra kunsthistorien.

Fra og med våren 2021 er Asker Kunstfagskole med i Samordna opptak. Søknadsportalen åpnes 1. februar og søknadsfrist er 15. april 2021. Mer informasjon om opptaksprøve og dokumentasjon på http://www.askerkunstfagskole.no/soknad 

 

 

Alle utdanninger innen