Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Oslo
Drammen
Sandnes
Ålesund
Molde
Trondheim
Fredrikstad
Kristiansand
Bergen
Tønsberg
Nettstudier
Akademiet LIVE

Nivå

Enkeltfag

Om studiet

Engelsk VG1 er ett av de seks minstekravsfagene og du må derfor ha faget for å få generell studiekompetanse.

Om faget

Engelsk er et sentralt fag for kulturforståelse, kommunikasjon, danning og identitetsutvikling. Faget skal gi grunnlaetg for å kommunisere med andre lokalt og globalt, uavhengig av kulturell og språklig bakgrunn. Engelsk skal bidra til å utvikle interkulturell forståelse av ulike levemåter, tenkesett og kommunikasjonsmønstre. Faget skal gjøre en forberedt på en utdanning og et samfunns- og arbeidsliv som stiller krav om engelskspråklig kompetanse i lesing, skriving og muntlig kommunikasjon.

Kjerneelementer i Engelsk VG1:

  • Kommunikasjon
  • Språklæring
  • Møte med engelskspråklige tekster

Forkunnskaper

Fullført grunnskole eller tilsvarende.

Akademiet tilbyr også Engelsk grammatikkurs, hvis du ønsker trenger veiledning og øvingsoppgaver innen engelsk språk og grammatikk.

Privatisteksamen

I Engelsk VG1 er det skriftlig og muntlig eksamen.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot eksamen. Privatisteksamen arrangeres av fylkeskommunen, og du må selv melde deg opp til privatisteksamen.

På Akademiet er undervisningen ved alle våre privatistkurs på nettstudier og i klasserom, rettet mot eksamen i det enkelte fag. Våre lærere kan eksamen og vet hva som skal til for at du skal lykkes på privatisteksamen. Vi arrangerer prøveeksamen for alle privatister som deltar på våre kurs.

Lånekassen

Vi er godkjent av Lånekassen, slik at du kan søke lån til å betale skolepengene og lån og stipend til livsopphold mens du studerer hos oss. Kurset regnes til 140 årstimer.