Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Nettstudier

Nivå

Videregående (privat)

Studieform

Nettstudium

Om studiet

Engelsk 2 er et programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram fra programområdet språk, samfunnsfag og økonomi. I kombinasjon med med Engelsk 1 utgjør fagene en fordypning.

Om faget

Engelsk programfag handler om språk- og kommunikasjonsutvikling, og skal bidra til danning og identitetsutvikling. Faget skal bidra til å utvikle interkulturell forståelse, økt forståelse av allsidigheten i det engelske språket og av betydningen av å bruke et situasjonstilpasset språk. Det å lære engelsk har stor betydning for deg som er i utdanning, i arbeidslivet og i samhandling med mennesker fra hele verden.

Kjerneelementer i Engelsk 2:

  • Kommunikasjon
  • Språklæring
  • Møte med engelskspråklige tekster

Forkunnskaper

Engelsk VG1. Det er også anbefalt og ha Engelsk 1, men det er ikke et krav.

I kombinasjon med Engelsk 1 utgjør fagene en fordypning.

Privatisteksamen

I Engelsk 2 er det skriftlig og muntlig eksamen.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot eksamen. Privatisteksamen arrangeres av fylkeskommunen, og du må selv melde deg opp til privatisteksamen.

På Akademiet er undervisningen ved alle våre privatistkurs på nettstudier og i klasserom, rettet mot eksamen i det enkelte fag. Våre lærere kan eksamen og vet hva som skal til for at du skal lykkes på privatisteksamen. Vi arrangerer prøveeksamen for alle privatister som deltar på våre kurs.

Lånekassen

Vi er godkjent av Lånekassen, slik at du kan søke lån til å betale skolepengene og lån og stipend til livsopphold mens du studerer hos oss. Kurset regnes til 140 årstimer.

 

Kvalifikasjon/tittel

Engelsk 2