Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Oslo
Drammen
Sandnes
Ålesund
Molde
Trondheim
Fredrikstad
Kristiansand
Bergen
Tønsberg
Nettstudier

Nivå

Enkeltfag

Om studiet

Biologi 2 er et programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram fra programmområdet realfag. I kombinasjon med med Biologi 1 utgjør fagene en fordypning. Faget gir 0,5 realfagspoeng.

Om faget

Biologi handler om livet på jorden og om samanhenger mellom biologisk mangfold, evolusjon og biologiske prosesser. Faget skal bidra til at en forstår samanhenger i naturen, og gi kunnskap om samanhenger mellom helse og livsstil.

Kompetanse i biologi, etisk bevissthet og miljøbevissthet danner grunnlaget for berekraftig forvaltning av biomangfoldet og for å sikre vårt eget livsgrunnlag for framtiden. I biologi får en innsikt i hvordan naturvitskaplig og utforskende arbeid i biologi kan bidra til at vi finner løysinger for berekraftig utvikling. Faget skal forberede en på videre studier og arbeids- og samfunnsliv.

Kjerneelementer i Biologi 2:

  • Praksisar og tenkjemåtar i biologi
  • Biologiske system
  • Biologiske prosessar
  • Biologi i samfunnet

Forkunnskaper og omfang

Forkunnskaper
Det er en fordel å ha fullført Biologi 1 men det er ikke et krav.

Faget gir 0,5 realfagspoeng.

I kombinasjon med med Biologi 1 utgjør fagene en fordypning.

  • Biologi 1

Omfang
140 årstimer.

Labkurs

Hos Akademiet er alltid labkurs inkludert i kurset, i fag hvor labøvelser er en del av eksamen. 
I labkurset tar vi for oss aktuelle labforsøk for privatisteksamen, slik at du er trygg på gjennomføringen.

I labkurset tar vi for oss aktuelle labforsøk for privatisteksamen.
Har du valgt nettstuider vil kurset gjennomføres på undervisningsplattformen Live. Det vil si at du følger undervisningen live på nett i vårt digitale klasserom. Du logger på og følger undervisningen fra hvor du selv ønsker og du kan stille spørsmål til direkte til lærer. Du kan også melde deg på labkurs ved våre stedbaserte privatistskoler.

Privatisteksamen

I Biologi 2 er det skriftlig og muntlig-praktisk eksamen.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot eksamen. Privatisteksamen arrangeres av fylkeskommunen, og du må selv melde deg opp til privatisteksamen.

På Akademiet er undervisningen ved alle våre privatistkurs på nettstudier og i klasserom, rettet mot eksamen i det enkelte fag. Våre lærere kan eksamen og vet hva som skal til for at du skal lykkes på privatisteksamen. Vi arrangerer prøveeksamen for alle privatister som deltar på våre kurs.

Lånekassen

Vi er godkjent av Lånekassen, slik at du kan søke lån til å betale skolepengene og lån og stipend til livsopphold mens du studerer hos oss. Kurset regnes til 140 årstimer.