Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Nettstudier

Nivå

Fag- og svennebrev

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Deltid

Om studiet

Er du interessert i å jobbe på apotek, men mangler formell kompetanse? Etter endt eksamen kan du søke autorisasjon som apotektekniker. Som apotektekniker hjelper du kunden til å finne rett legemiddel og veileder til riktig legemiddelbruk. På apoteket jobber en også med kliniske studier som samtidig innebærer forskning, gjennomføring og produksjon.

Autorisasjonsfag apotektekniker

Arbeidsoppgaver for apotekteknikere er blant annet følgende:

 • Ekspedering av legemidler, reseptmedisiner, og andre varer
 • Gir råd og veiledning om bruk av legemidler og produkter.
 • Deltakelse i laboratoriearbeid
 • Varehåndtering – klargjøre og håndtere bestillinger og kassetelling
 • Logistikk
 • Vaksinetilbud på enkelte apotek

Som autorisert apotektekniker kan du jobbe i både det offentlige og det private. I tillegg vil du også ha mulighet til å jobbe innenfor legemiddelindustrien.

Hvem kan ta autorisasjon som apotektekniker?

Kurset autorisasjon som apotektekniker passer for deg som:

 • Har bestått «helse- og oppvekstfag» (vg1) og «Helseservicefag» (vg2)
  eller
 • Har både realkompetanse og yrkesfaglig fordypning (YFF) godkjent.

Hvis du mangler fag fra vg1 eller vg2 så kan du ta disse fagene som privatist mens du tar kurset i apotektekniker hos oss.

Realkompetanse: I flere fylker kan du søke om realkompetansevurdering via vigo.no.

Yrkesfaglig fordypning godkjent (YFF):  YFF er ikke et fag man kan ta som privatist. Du kan derimot dekke kravet for YFF ved å dokumentere 526 timer arbeidserfaring i et relevant lærefag i vg3 eller ha fag fra vg3 studieforberedende for eksempel norsk og historie.

Mer informasjon finner du på udir.no.

Eksamen autorisasjonsfag apotektekniker

Kurset leder frem til fire eksamener som til sammen danner et utgangspunkt for å søke om autorisasjon som apotektekniker. Fagkodene nedenfor er gjeldene fra våren 2023.

 • APO3005: Helseveiledning i apotek
 • APO3006: Kommunikasjon og samhandling
 • APO3007: Yrkesliv i apotekteknikkfaget
 • APO3008: Tverrfaglig eksamen, apotekteknikk

 

Fritak fra fellesfagene kan søkes på grunnlag av «allsidig praksis» til din tidligere videregående skole eller til den skolen som du søker om å få utstedt vitnemål fra. Det forutsettes at eleven er over 25 år.

Akademiet tilbyr eksamensrettet undervisning frem mot denne eksamenen. Eksamen arrangeres to ganger i året og du må selv melde deg opp til eksamen.

Fleksible nettkurs

På Akademiet arbeider vi for at du skal bli best mulig forberedt til eksamen. Våre fleksible nettkurs i autoriasjonsfaget apotektekniker gir deg tilgang til kurs med videoer, oppgaver, tekster og linker. Du trenger ikke logge deg på til faste tidspunkt men jobber deg gjennom leksjonene i ditt eget tempo og leverer inn en oppgave etter hver leksjon. Læreren retter oppgaven og kommer med sine tilbakemeldinger når du er ferdig. Du vil også få veiledning med læreren på telefon, Skype eller mail.

Live-undervisning

I vårt nettkurs apotektekniker blir det i tillegg sendt en live undervisningsøkt hver uke. Denne følger du i vårt digitale klasserom. Du kan stille spørsmål til læreren direkte og danne studiegrupper med dine medstudenter. Opptak av alle undervisningsøkter er tilgjengelig, om du ønsker repetisjon eller om tidspunktet ikke passer deg. Denne kurspakken passer derfor for deg som ønsker å studere hvor og når du vil, men også vil ha struktur og oppfølging.

Ved slutten av kurset vil du gjennomføre prøveeksamen med tilbakemeldinger fra læreren. Du kan selvfølgelig også kontakte til læreren når du har spørsmål.

Teoridelen består av flere hovedtema som blir fordelt over flere leksjoner:

 • Råd og veiledning til ulike kundegrupper hva gjelder rett bruk av legemidler og apotekvarer.
 • Vite hva et legemiddel er og hvordan det påvirker kroppen
 • Astma, diabetes og annen sykdomsveiledning
 • Varehåndtering og håndtering av bestillinger

Lånekassen

Vi er godkjent av Lånekassen så du kan søke lån til å betale skolepengene og lån og stipend til livsopphold mens du studerer hos oss. Kurset er støtteberettiget hos Lånekassen og gir 100% studiebelastning.

Lurer du på om dette kurset passer for deg? Ta kontakt med oss på telefon 928 16 900 eller e-post nettstudier@akademiet.no for gratis rådgivning.