Hvorfor valgte du dette yrket?

– Tilfeldigheter, interesse og personlighet. 

Image

Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?

– Jeg har en jobb med mange arbeidsoppgaver. Det varierer veldig hvor i fotballsesongen vi er, men jeg skal prøve å ta dere igjennom en «normal» dag. Først er det mange «back office» -oppgaver som for eksempel å følge opp nettbutikk, få oversikt over omsetning/økonomi, se på nye produkter, bestille produkter, besvare spørsmål i våre Sosiale medier-kanaler (Facebook, Instagram og Twitter) og mail. Jeg, som mange andre, prøver så å sette opp en «TO DO»-liste (helst i prioritert rekkefølge), som jeg aldri kommer lenger enn halvveis på. Som vanlig. 

Deretter handler det om å fylle på varer og gjøre butikken klar til åpning. Gjennom dagen ekspederer jeg kunder, fyller på varer, gjør om i butikken, setter opp kampanjer, rydder/rengjør i butikk og på lager, samt masse annet som dukker opp underveis. Den desidert viktigste oppgaven mens butikken er åpen, er å sørge for at alle kunder som er innom går ut med en god opplevelse. Jeg avslutter dagen med å ta oppgjør og forhåpentligvis har det vært en god omsetningsdag.

Hva kreves for å jobbe med dette yrket?

– Fagbrev innen salgsfaget eller høyere utdanning er aldri en ulempe i denne bransjen heller, men man kommer langt med god arbeidsmoral og sosiale antenner. Uansett hvilket yrke du har der du skal yte service handler det om å se mennesker. Vi liker alle å bli sett, så er det opp til deg å «knekke koden» på hvert enkelt individ.

Hvem passer ikke dette yrket for?

– Synes det er et vanskelig spørsmål. Jeg tror serviceyrker kan passe for veldig mange, da det består av så mange forskjellige oppgaver. I et godt salgsteam er du avhengig av å ha forskjellige egenskaper. Er jo naturlig å tenke at en introvert person kanskje ikke er rett for dette yrket, men jeg har mange eksempler på personer som har blomstret sosialt etter å ha jobbet bare ett år i butikk.

Hva liker du best med dette yrket?

– Å jobbe med mennesker! Være seg i samspillet med kollegaer eller interessante samtaler med kunder. Man hører de utroligste historier når man jobber i butikk, alt fra de sørgeligste til de mest fantastiske. Noen ganger «klikker» det så godt med noen kunder at jeg savner de allerede før de har gått ut døra.

Hva liker du minst?

– Å ikke nå de målene jeg har satt meg. Og det å være streng. 

Image

Hva slags type mennesker vil du anbefale denne jobben for?

– Personer som liker å omgås mennesker, er utadvendt og liker å jobbe mye. 

Hvilke andre muligheter finnes innenfor dette yrket?

– Med mange års erfaring og gode referanser kan du nå så langt du vil i denne bransjen. Det er opp til deg selv.

Hva kan man forvente i lønn i dette yrket?

– Veldig varierende, men mellom 300.000 og 500.000 i året.

Hvordan er sjansene for å få jobb i dette yrket?

– Vil man jobbe i serviceyrket tror jeg sjansene store. Nøkkelen er å ta det man får i første omgang. Jobbe målrettet, jobbe mye og vær pliktoppfyllende, så klatrer man fort oppover på rangstigen. Det er mitt tips.

Nøkkelen er å ta det man får i første omgang. Jobbe målrettet, jobbe mye og være pliktoppfyllende, så klatrer man fort oppover på rangstigen. Det er mitt tips.
Noen ganger «klikker» det så godt med noen kunder at jeg savner de allerede før de har gått ut døra.