Hjelpearbeider innen industri og produksjon

Hvorfor valgte du å bli hjelpearbeider innen industri og produksjon?
– Jeg har alltid hatt stor interesse for både det tekniske og mekaniske, så det å jobbe med en slik produksjon som består av så mange forskjellige maskiner, passer meg veldig bra.
Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?
– En vanlig arbeidsdag for meg kan være å stille om maskinene til de ulike produktene. Det gjelder blant annet at flaskene er blåst på riktig temperatur og med riktig trykk, til at fylleren fyller flaskene fulle nok, at korken sitter på flasken med riktig moment - verken for stram eller for løs, eller at etikettene går fint på flaskene før de til slutt går inn i krympeplastmaskinen.
Vi produserer mange forskjellige produkter, i forskjellig volum og utforming. Vi lager vann med både kullsyre og smak, og da skal det også være riktig mengde smak og riktig trykk i kullsyrevannet. Vi sender vannprøver av vannet hver morgen, og da må produksjonen være i gang til kl. 08, så det blir ofte noen tidlige morgener med omstilling, noe som tar ca. to timer hvis vi er to som samarbeider.
Jeg har jo et ansvar om at alle maskinene skal fungere, men i det ansvaret ligger det også en hygienisk faktor, så alt må fungere som det skal, og alt skal være sterilt og rent når jeg er ferdig, slik at produktene holder en høy standard.
Hva kreves for å kunne jobbe som hjelpearbeider innen industri og produksjon?
– Som hjelpearbeider innen industri og produksjon jobber du som ufaglært, men sett bort i fra utdanning bør du ha interessen for det du skal jobbe med.
Det varierer nok litt fra arbeidsplass til arbeidsplass, men med de riktige interessene og litt erfaring, så har man gode muligheter.
Hvem passer dette yrket for, og hvem passer det ikke for?
– Dette yrket passer veldig godt for de som liker en variert arbeidsdag med forskjellige utfordringer. Det er nok en fordel å ha egenskaper som det å være både nøye, kreativ og tålmodig. Det passer nok veldig godt for alle som er interessert i alt teknisk og mekanisk, og som blir nysgjerrig på hvorfor noe plutselig ikke fungerer, isteden for å bli irritert av det. Her må man også tåle et høyt arbeidstempo, samtidig som man er både nøye og ryddig.
Hva liker du best med å være hjelpearbeider innen industri og produksjon?
– Personlig så liker jeg best det tekniske og mekaniske. Jeg trives best de dagene der ingen maskiner fungerer, og ingen vet hvorfor.
Hva liker du minst?
– Det må vel være stresset man føler når man plutselig er alt for få på jobb.
Hvilke andre muligheter finnes innenfor hjelpearbeider innen industri og produksjon?
– Hjelpearbeidere jobber jo med alt innen produksjon av varer eller bygging av produkter, så mulighetene er mange. Man kan jo ta utdanning til en relevant stilling i bedriften, for eksempel automasjon eller teknisk fagskole hvis man vil ha bedriftens ansvar for det tekniske.
Hva kan man forvente i lønn som hjelpearbeider innen industri og produksjon?
– Det tror jeg varierer veldig, men jeg ville tippet at snittlønnen ligger på rundt 500.000 i året.
Hvordan er sjansene for å få jobb som hjelpearbeider innen industri og produksjon?
– Har man interessen for det, så tror jeg det er veldig gode muligheter for å få seg en jobb som hjelpearbeider. En fin mulighet for å få prøvd jobben er jo å kanskje søke seg til en sommerjobb.