Arrangementsplanlegger

– Som arrangementsplanlegger får jeg kombinert kreativitet, sosiale relasjoner og praktisk arbeid med budsjettering og planlegging, sier Jørn Atle.
Mann med kort, mørkt hår smiler mot kamera. Han har på seg svart genser med en lys t-skjorte synlig i åpningen. En TV står på i bakgrunnen, inne på kontoret hans.
Jørn Atle Støa, 49 år
Arrangementsplanlegger
All Entertainment, Oslo
«Arrangementsbransjen byr på stor variasjon i prosjektene, og jeg får kombinere ulike typer oppgaver på en måte som få andre bransjer tilbyr.»
― Jørn Atle Støa
Tekst og foto:
Belinda Rabije Vila
Publisert: 07.07.2025
«Arrangementsbransjen byr på stor variasjon i prosjektene, og jeg får kombinere ulike typer oppgaver på en måte som få andre bransjer tilbyr.»
― Jørn Atle Støa
«Det er en spennende bransje i stadig endring, som krever både kreativitet og forretningsforståelse.»
― Jørn Atle Støa

Hvorfor valgte du å bli arrangementsplanlegger?

– Jeg har utdanning fra Norges musikkhøgskole med elektrisk gitar som hovedinstrument, og har i mange år jobbet som utøvende musiker på ulike scener og arrangementer. Overgangen til å hjelpe kundene med mer enn bare underholdning, som lyd, lys, tidsplaner og kontakt med for eksempel hotell og andre samarbeidspartnere, ble derfor ganske naturlig. Jeg trivdes godt med å bidra til større deler av arrangementene enn bare å stå på scenen, og slik fant jeg veien inn i denne bransjen.

Arrangementsbransjen byr på stor variasjon i prosjektene, og jeg får kombinere ulike typer oppgaver på en måte som få andre bransjer tilbyr. Gjennom mitt selskap, All Entertainment AS, får jeg muligheten til å skape gode opplevelser for kundene våre. Samtidig får jeg arbeide strategisk med utviklingen av virksomheten. 

Det er en spennende bransje i stadig endring, som krever både kreativitet og forretningsforståelse, en kombinasjon jeg trives svært godt med.

Image
Mann med kort, mørkt hår og lysegrønn T-skjorte tester lyd og mikrofon. I bakgrunnen sees en stor sal.

Hvordan er en vanlig arbeidsdag for deg?

En vanlig arbeidsdag er variert og preget av kontakt med kunder, leverandører og samarbeidspartnere. Jeg jobber med å håndtere forespørsler, forstå kundens behov, lage tilbud og finne løsninger som passer innenfor budsjett. Vi leverer stort sett til næringsliv og organisasjoner. Prosjektene spenner fra jubileumsfester og konferanser til digitale sendinger og webinarer. 

Jeg planlegger alt fra underholdning til teknikk, og koordinerer lyd, lys, hotell og mannskap for å sikre at arrangementene går sømløst fra start til slutt. Ofte er jeg også til stede under gjennomføringen for å følge opp detaljene. Arbeidet krever fleksibilitet, kreativitet og evne til å snu seg raskt. Det gir meg mulighet til å skape profesjonelle og minneverdige opplevelser for kundene.

I tillegg jobber jeg med konseptutvikling og potensielle nye «varer», eksempelvis nye foredragsholdere og teambuilding-konsepter.

Ofte inkluderer dagen også møter med toppledere og beslutningstakere i næringslivet. Jobben innebærer også reisevirksomhet til arrangementer over hele landet, og noe kveldsarbeid er en naturlig del av jobben når vi gjennomfører arrangement. Samtidig gir fleksibiliteten i rollen meg frihet til å strukturere dagene etter behov.

Hva kreves for å kunne jobbe som arrangementsplanlegger?

Du må ha god forretningsforståelse, være strukturert og ha gode kommunikasjonsevner. 

Det er avgjørende å kunne lede team og prosjekter, forstå kundens behov og samtidig ha sans for detaljer. Mange har en bakgrunn innen markedsføring, ledelse, prosjektstyring eller kultur og kommunikasjon.

Bransjeerfaring er et stort pluss – du må forstå hvordan arrangementer planlegges, selges og gjennomføres. I tillegg må du være komfortabel med budsjettansvar, forhandlinger, høyt tempo med tidvis mange baller i luften samtidig!.

Hvem passer dette yrket for, og hvem passer det ikke for?

– Dette yrket passer for deg som trives med ansvar, liker å jobbe med mennesker og er både strukturert og kreativ. Du må være fleksibel, løsningsorientert og komfortabel med å være til stede og engasjert, ofte i uforutsigbare situasjoner.

Reising, lange dager og ujevn arbeidstid er vanlig. Dette yrket passer ikke for dem som ønsker en typisk jobb fra åtte til fire, der du kan forlate kontoret og legge bort jobben helt etter arbeidstid. Som prosjektleder eller daglig leder i arrangementsbransjen må du være tilgjengelig for kunden også utenom vanlig arbeidstid. Foretrekker du rutinepregede oppgaver, er dette sannsynligvis ikke riktig vei å gå.

Hva liker du best med å være arrangementsplanlegger?

Jeg liker kombinasjonen og summen av varierte arbeidsoppgaver, skape gode arrangementer for kundene og kunne jobbe ut nye konsepter. På veien møter jeg mange spennende mennesker som inspirer og motiverer meg i min drift som daglig leder, men også som gründer i eget selskap. I tillegg setter jeg stor pris på friheten i rollen – både når det gjelder kreativitet og fleksibel arbeidstid.

Hva liker du minst?

Det kan være krevende å balansere mange prosjekter samtidig, og eventuelt uforutsette hendelser spiller inn på jobben vi gjør. Eksempelvis under Covid, da vi mistet så godt som alle oppdrag over natten. 

Man må også være forberedt på en del kvelds- og helgearbeid, noe som kan være krevende av og til. 

Image
Mann med kort, mørkt hår sitter foran en PC-skjerm. Han ser mot kamera og smiler. I bakgrunnen vises en TV-skjerm.

Hvilke andre muligheter finnes innenfor yrket?

I arrangementsbransjen finnes det mange muligheter for å spesialisere seg, for eksempel innen tekniske fagområder, markedsføring, salg eller videoproduksjon. Det er også behov for roller som bærekraftsansvarlig, samt stillinger knyttet til reise og opplevelsesbaserte arrangementer.

Hva tjener en arrangementsplanlegger?

Lønn varierer etter størrelsen på selskapet og hvilket ansvar man har, og ligger vanligvis fra rundt 500 000 kroner i året. Har man større oppgaver eller en rolle som daglig leder, kan lønnen ligge mellom 800 000 og 1,2 millioner kroner i året. I tillegg kan det komme bonusordninger og firmagoder. Dersom man eier sitt eget arrangementsbyrå, vil også selskapets resultat kunne påvirke den totale inntekten.

Hvordan er sjansene for å få jobb som arrangementsplanlegger?

Bedrifter og foreninger vil alltid ha behov for å skape gode møter mellom mennesker. Dette er kjernen i arbeidet til et arrangementsbyrå. Derfor vil det alltid være etterspørsel etter våre tjenester, uavhengig av om konjunkturene går opp eller ned. Vi har mulighet til å tilpasse omfanget av arrangementene i takt med kundens budsjett, slik at vi alltid bidrar til å få mest mulig ut av de tilgjengelige ressursene.

Tilhørende utdanninger

Kommunikasjon og markedsføring

Du lærer om strategisk kommunikasjon og markedsføring i digitale og tradisjonelle kanaler, og hvordan du kan bygge sterke merkevarer gjennom kreativt innhold og målrettet formidling

Finn studier
Handel og innkjøp

Du lærer om salg, service, handel, innkjøp av varer og tjenester og logistikk.

Finn studier
Markedsføring

Du lærer å analysere hvordan forbrukere tenker og handler, og å bygge merkevare og strategier for å få en målgruppe til å kjøpe eller bruke, et produkt eller en tjeneste.

Finn studier
Kommunikasjon og medievitenskap

Avhengig av hvilke retning du velger, lærer du for eksempel innholdsproduksjon til ulike plattformer, visuell kommunikasjon og får kunnskap om ulike kommunikasjonsstrategier.

Finn studier
Salgsfag

Du lærer om kundebehandling, salg og markedsføring av produkter, og blir i stand til å håndtere endringer og sikre lønnsom drift av virksomheter.

Finn studier