Illustrasjonsfoto

For noen er valg av studieretning noe de har planlagt i lang tid, men for andre er det vanskeligere å finne en vei som stemmer overens med interesser. Det er mange gode grunner til å velge fagskoleutdanning. I denne saken kan du bli bedre kjent med fagskoleutdanningene. 

Les mer om hva fagskoleutdanning er her 

Visste du at du kan velge mellom fler enn 1.000 utdanningstilbud fordelt på fagskoler i hele landet? Kanskje oppdager du et yrke du ikke har hørt om, som er akkurat det du har lyst til å bruke livet ditt på. Hva med å bli spillutvikler? Eller kanskje pilot eller prosjektleder? Det finnes mange forskjellige fagskoleutdanninger, som kan gi deg spennende jobber. Rundt om i hele Norge finner du både offentlige og private fagskoler, og det er lett å finne noe som passer for akkurat deg.

Målet med fagskoleutdanning er at du skal få erfare hvordan faget fungerer i praksis, og jobbe med oppgaver hentet fra virkelige yrkessituasjoner. Høyere yrkesfaglig utdanning er i stor grad bygget på arbeidslivets faktiske behov. Det du lærer vil du jobbe med på din fremtidige arbeidsplass.

Hvordan velge hva du skal bli?

Valg av utdanning er et av de viktigste valgene du tar i livet. Derfor bør valget du gjør være ditt eget, og helst bygge på dine interesser og evner. Det er også lurt å undersøke hvilke yrkesmuligheter som er tilgjengelig. Er du usikker på hvilken fagretning du skal velge, finnes det en rekke verktøy for å hjelpe deg å sortere. Et av disse verktøyene er jobbkompasset, hvor du velger et område du er interessert i og får opp aktuelle yrker. Kanskje finner du yrker du ikke visste eksisterte?

I tillegg til å velge faglig retning, bør du også tenke på hvordan du lærer best. Fagskoleutdanning er en yrkesrettet utdanning som gir deg kompetanse som kan tas i bruk umiddelbart i arbeidslivet. Om du foretrekker å løse oppgaver i praksis, kan fagskoleutdanning være noe for deg. 

Du kan ta fagskole som nettstudier

Det er ikke sikkert du har anledning til å studere fysisk ved et lærested, men du ønsker likevel en utdanning som gir deg gode jobbmuligheter. Eller kanskje du bare ønsker en fleksibel utdanning, hvor du kan studere hvor og når det passer deg – heltid eller deltid. Da er nettstudier et godt alternativ. Fagskoleutdanning på nett gir deg mulighet til å gjennomføre studier uten å måtte gi slipp på jobb eller bosted.

Fagskoleutdanning gir deg mange fordeler 

Det er et praksisnært utdanningsløp, som gir deg en kompetanse som er etterspurt i arbeidslivet og som kan tas i bruk fra dag én.  Det er mange gode fagskoler over hele landet, men du kan også studere på nett og sitte hvor du vil i verden. Er fagskoleutdanning noe for deg? Her finner du skolenes ulike søknadsfrister! 

Sist oppdatert: 13. desember 2022