Vanskelig å velge hva du skal bli? Vurder fagskole!

Hva vil du bli? Hva bør du studere? Hvilket yrke passer deg og hva kan du bli med fagskoleutdanning? Det kan føles overveldende å velge utdanning når mulighetene er så mange. Ofte dukker det opp nye spørsmål hele tiden.

For noen er valg av studieretning noe de har planlagt i lang tid, men for andre er det vanskeligere å finne en vei som passer sine interesser. Det er mange gode grunner til å velge fagskoleutdanning. I denne saken kan du bli bedre kjent med fagskoleutdanningene. 

Les mer om hva fagskoleutdanning er her 

Visste du at du kan velge mellom mer enn 1.000 utdanningstilbud fordelt på fagskoler i hele landet? Kanskje oppdager du et yrke du ikke har hørt om, som er akkurat det du har lyst til å bruke livet ditt på. Hva med å bli spillutvikler? Eller kanskje pilot eller prosjektleder? Det finnes mange forskjellige fagskoleutdanninger, som kan gi deg spennende jobber. Rundt om i hele Norge finner du både offentlige og private fagskoler, og det er lett å finne noe som passer for akkurat deg.

Målet med fagskoleutdanning er at du skal få erfare hvordan faget fungerer i praksis, og jobbe med oppgaver hentet fra virkelige yrkessituasjoner. Høyere yrkesfaglig utdanning er i stor grad bygget på arbeidslivets faktiske behov. Du vil jobbe med det du lærer på din fremtidige arbeidsplass.

Hvordan velge hva du vil bli?

Valg av utdanning er et av de viktigste valgene du tar i livet. Derfor bør valget du gjør være ditt eget, og helst bygge på dine interesser og evner. Det er også lurt å undersøke hvilke yrkesmuligheter som er tilgjengelige. Er du usikker på hvilken fagretning du skal velge, finnes det en rekke verktøy for å hjelpe deg å sortere. Et av disse verktøyene er jobbkompasset, hvor du velger et område du er interessert i og får opp aktuelle yrker. Kanskje finner du yrker du ikke visste var relevant for deg?

I tillegg til å velge faglig retning, bør du også tenke på hvordan du lærer best. Fagskoleutdanning er en yrkesrettet utdanning som gir deg kompetanse som kan tas i bruk umiddelbart i arbeidslivet. Om du foretrekker å løse oppgaver i praksis, kan fagskoleutdanning være noe for deg. 

Du kan ta fagskole som nettstudier

Det er ikke sikkert du har anledning til å studere fysisk ved et lærested, men du ønsker likevel en utdanning som gir deg gode jobbmuligheter. Eller kanskje du bare ønsker en fleksibel utdanning, hvor du kan studere hvor og når det passer deg – heltid eller deltid. Da er nettstudier et godt alternativ. Fagskoleutdanning på nett gir deg mulighet til å gjennomføre studier uten å måtte gi slipp på jobb eller bosted.

Fagskoleutdanning gir deg mange fordeler 

Fagskoleutdanning er et praksisnært utdanningsløp, som gir deg en kompetanse som er etterspurt i arbeidslivet og som kan tas i bruk fra dag én.  Det finnes fagskoler over hele landet, men du kan også studere på nett og sitte hvor du vil i verden. Er fagskole noe for deg? Her finner du skolenes ulike søknadsfrister! 

Sist oppdatert: 28. september 2023