Følg drømmen – #dinfremtid

Remote video URL
Image

Gjorde karriere ut av IT-interessen

Mia Landsem (24) ble kjent over natten som en data-detektiv som avslørte mennesker bak ulovlig deling av nakenbilder.

– Husk at det er snakk om din fremtidige studietid, din jobb og ditt liv. Stol på deg selv.
Mia Landsem, etisk hacker

Ble ingeniør med fagskoleutdanning i mekatronikk

Da Åse Kleven oppdaget at det var mulig å bli ingeniør også med høyere yrkesfaglig utdanning, var valget om å studere mekatronikk lett. Nå jobber hun tett med både teknologi, barn og voksne – og roboter.
Les mer

Vanskelig å velge hva du skal bli? Vurder fagskole!

Hva vil du bli? Hva bør du studere? Hvilket yrke passer deg og hva kan du bli med fagskoleutdanning? Det kan føles overveldende å velge utdanning når mulighetene er så mange. Ofte dukker det opp nye spørsmål hele tiden.
Les mer

Hva er fagskole?

Fagskoler tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning. Denne kalles ofte for fagskoleutdanning. Høyere yrkesfaglig utdanning er på nivået over videregående opplæring. Mange av utdanningene er spesielt rettet mot de som har tatt en yrkesfaglig utdanning på videregående. Utdanningene gir kompetanse som trengs i arbeidslivet.
Les mer

Opptakskrav til fagskole

Det vanligste opptakskravet til fagskole er fagbrev eller svennebrev. På en del fagskoleutdanninger kan du også komme inn med generell studiekompetanse, fullført og bestått videregående opplæring innenfor yrkesfag eller med realkompetanse.
Les mer

– Jeg synes det var helt suverent å studere på den måten. Vi fikk testet teori ute i arbeidslivet, og fikk en mye større forståelse av faget.
Tord Olav Søderlund, reiselivsguide.

Image
Lisens
Foto: Welat Horori

Friluftsliv som jobb

Tord Olav Søderlund er oppvokst i Lofoten, og visste tidlig at han skulle jobbe ute omgitt av flott natur. Fagskoleutdanning gjorde drømmen mulig.

Image

Jobbkompasset

Utforsk vårt jobbkompass! Kanskje finner du noen yrker du ikke kjente til?

Mer om fagskoler

Finn skole i ditt fylke