Mat- og drikkevareindustrien
Tilskuddsordning
Beskrivelse
Kursene i bransjeprogrammet for mat- og drikkevareindustrien er gratis, og kan tas ved siden av jobb. Mange av tilbudene er lagt opp som nettstudier.
Her finner du oversikt over gratis kurs, etter- og videreutdanning. Kursene er tilrettelagt slik at du kan ta dem på deltid, om kvelden eller i helger, ved siden av full jobb. Mange er lagt opp som nettstudier. Målet er å tilby kompetanse som mat- og drikkevarebransjen har bruk for.
Mat- og drikkevarebransjen inkluderer foredling, produksjon og distribusjon av mat- og drikkevarer til grossist eller direkte til kunder. Industrien er avgjørende for å levere trygg og næringsrik mat i Norge og globalt.
Ansatte i industrien fyller mange roller innen produksjon, lager, ekspedisjon, produkt- og kvalitetskontroll, service- og vedlikehold, transport m.m., med varierende utdanningskrav som fag- eller svennebrev, høyere yrkesfaglig utdanning (fagskole) eller annen høyere utdanning.
Innovasjon er viktig i industrien, med utvikling av nye produkter og teknologier for å forbedre kvalitet, sikkerhet og bærekraft.
Opptakskrav
Laget for ansatte i mat- og drikkevareindustrien. Permitterte og arbeidsledige kan også søke.
Varighet
Varierer.
Utdanninger
Tittel | Studietype | Lærested |
---|---|---|
Spekevareproduksjon | Fagskolestudium | Trøndelag høyere yrkesfagskole |
Spesialisering baker- og konditorfaget | Fagskolestudium | Fagskolen Viken |
Se hvilken tilskuddsordning som gjelder for denne oversikten
- Mat- og drikkevareindustrien (43538)