Fakta

Sted:
Stavanger
Studietype:
Master, 2 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
120

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger

.

Om studiet

Vil du ta skrittet fra utvikling til design av nye datasystemer? Da er dette mastergraden for deg.

Digitalisering og økende bruk av kunstig intelligens, både i industrien og samfunnet, krever stadig mer komplekse datasystemer. Med en mastergrad i datateknologi blir du eksperten som trengs for å designe, utvikle og drive slike systemer på en sikker og effisient måte.

Du lærer å designe og programmere sikre systemer som utnytter kompleks infrastruktur, inkludert skyløsninger, trådløse nettverk og blokkjeder. I emnet “Datautvinning og dyplæring” samt i flere av valgemnene, lærer du å bruke og forstå teknologien bak kunstig intelligens.

Studieprogrammet legger stor vekt på praktiske ferdigheter og gir håndfast erfaring. Du vil utvide kunnskapen din i programmeringsoppgaver og kursprosjekter. På studiet får du mulighet til å skrive masteroppgaven din i samarbeid med industrien, og bidra til innovasjon.

Undervisningsopplegg

Undervisning ved institusjonen

Opptakskrav

Opptakskravet er fullført bachelorgrad i ingeniørfag i data, i henhold til nasjonal rammeplan for ingeniørutdanning,

Opptakskravet er fullført bachelorgrad i ingeniørfag i data, i henhold til nasjonal rammeplan for ingeniørutdanning, eller en annen bachelorgrad i data, informatikk eller liknende som inneholder minimum 50 sp med informatikk- eller datatekniske emner. Alle søkere må ha minimum 25 sp matematikk, 5 sp statistikk og 7,5 sp fysikk. Søkere med utenlandsk utdanning må ha tilsvarende 25 sp innen matematikk, 5 sp statistikk og 7,5 sp fysikk.

Hvis du har fullført studier/emner utenfor Universitetet i Stavanger, må du laste opp originale emnebeskrivelser på norsk eller engelsk, som inneholder et klart definert læringsutbytte (curriculum). Emnenavn og -koder på emnebeskrivelsene må samsvare med karakterutskrift. Dersom du ikke laster opp emnebeskrivelser, risikerer du at søknaden din blir nedprioritert.

Det er satt en laveste gjennomsnittskarakter for opptak på C.

Søknadsfrist: 15. april

Videre studier

Fullført mastergrad gir grunnlag for opptak på PhD-studier innen informasjonsteknologi, matematikk og fysikk.

Karrieremuligheter

Utviklere og forskere innen datateknologi er uunnværlige i nesten alle bransjer. Noen eksempler på virksomheter hvor de finner arbeid: IT-konsulentselskaper, bedrifter som utvikler annen type teknologi, energiselskaper, virksomheter innen telekommunikasjon, sykehus og andre offentlige etater. Vi møter digital teknologi overalt, og forskere og utviklere innen informatikk er avgjørende for å gjøre informasjonssamfunnet og digitaliseringen til en realitet.

Utveksling

Skaff deg et konkurransefortrinn i arbeidslivet - reis på utveksling!

UiS har inngått avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner i Norden, Europa og i land utenfor Europa. Utvalget er stort og valget er ditt! På nettsiden vår kan du finne ut mer om hvor og når nettopp du kan reise i ditt studieprogram.

Det finnes mange gode grunner til å ta deler av utdanningen i utlandet, økte karrieremuligheter er bare én av dem. I tillegg til å skille deg ut i arbeidsmarkedet vil et utvekslingsopphold øke dine språklige ferdigheter, utvikle dine faglige perspektiver og gi deg personlig vekst! At utveksling er både lærerikt og en unik opplevelse for livet er det ingen tvil om!

Søknadsfrist for utreise høstsemesteret er 1. februar og for vårsemesteret 1. september. Minimumskravet for å reise på utveksling er at du må ha bestått eksamener tilsvarende ett års studier (60 studiepoeng) før du reiser.

Les mer om utveksling her: www.uis.no/ut

Kvalifikasjon/tittel

Master of Science

Alle utdanninger innen