Fakta
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger
3. mars 2023.


Om studiet
Digital teknologi er overalt. Med en mastergrad i datateknologi er du etterspurt i de fleste bransjer. Hvis du vil være med og skape smarte løsninger innen smarte byer, energi og digitalisering, er dette studiet for deg.
Studiets oppbygging
En mastergrad i datateknologi gjør deg kvalifisert for krevende og interessante arbeidsoppgaver innen IKT. Dette er et internasjonalt studium hvor norske og utenlandske studenter studerer i fellesskap. All undervisning foregår på engelsk.
På studiet tar du emner i programvareutvikling, IKT-sikkerhet og informasjonssystemer. Undervisningen varierer fra mer tradisjonelle forelesninger til øvinger, prosjektarbeid, laboratorieundervisning og innføring i moderne programvare.
Du vil i tillegg ta emner der du lærer om styring, design og programmering av dataintensive systemer. I tillegg tar du fag som Sikkerhet og sårbarhet i nettverk. På studiet lærer du mer om de viktigste prinsippene som har muliggjort utviklingen av trådløs kommunikasjon.
UiS har et sterkt forskningsmiljø innen dataanalyse og behandling av store datamengder. Denne teknologien retter seg blant annet mot integrerte operasjoner og smarte løsninger for framtidens bærekraftige byer. Masteroppgaven er et større selvstendig prosjekt som utføres i siste semester, og kan gjerne utføres i samarbeid med en industribedrift.
Undervisningsopplegg
Undervisning ved institusjonen
Opptakskrav
Gjennomført og bestått bachelor i ingeniørfag, data. En annen bachelorgrad i data, informatikk eller liknende må inneholde minimum 50 studiepoeng med informatikk- eller datatekniske emner og 25 studiepoeng i matematikk, 7,5 studiepoeng i fysikk og, 5 studiepoeng i statistikk.
Det er satt en laveste gjennomsnittskarakter for opptak på C.
Hvis du har fullført studier/kurs utenfor Universitetet i
Stavanger, må du laste opp kursbeskrivelser/emnebeskrivelse, som
må inneholde klart definert curriculum (læringsutbytter).
Kursnavn og koder på emnebeskrivelsene må samsvare med
karakterutskrift. Søkere som ikke levere emnebeskrivelse kan
risikere at opptakskomiteen nedprioriterer søknaden om de ikke
kan finne ut hva emnene omhandler.
Studenter med en 3-årig bachelorgrad i ingeniørfag i henhold til
norsk rammeplan for ingeniørutdanning eller tilsvarende (som
inneholder minst 25 studiepoeng (sp) matematikk, minst 5 sp
statistikk, og minst 7,5 sp i fysikk), og som har opptak til
master i datateknologi er dermed kvalifisert for tilleggstittelen
«Master i teknologi/sivilingeniør.
Søknadsfrist: 15. april
Søknadsfrist for søkere med utenlandsk utdanning
utenom nordiske land: 1 mars
Karrieremuligheter
Utviklere og forskere innen datateknikk er uunnværlige i nesten alle bransjer. Noen eksempler på virksomheter hvor de finner arbeid: IT-konsulentselskaper, bedrifter som utvikler annen type teknologi, energiselskaper, virksomheter innen telekommunikasjon, sykehus og andre offentlige etater. Vi møter digital teknologi overalt, og forskere og utviklere innen informatikk er avgjørende for å gjøre informasjonssamfunnet og digitaliseringen til en realitet.