Fakta
- Alle (primær)
- Alle (ordinær)
Informasjon er oppdatert av Universitetet i Stavanger
3. mars 2023.


Om studiet
Få yrkesgrupper har i løpet av din levealder endret verden mer enn elektroingeniørene. De har utviklet mye av teknologien som vi i dag tar for gitt. Tenk bare på smarttelefoner, flatskjermer, roboter og alt annet som vi bruker i hverdagen som inneholder elektronikk.
Studiets oppbygging
For å finne framtidens nye, smarte løsninger, trengs kompetanse og innovasjon. Bachelorstudiet i automatisering og elektronikkdesign utdanner deg til elektroingeniør med kompetanse innen analog og digital elektronikk, mikrokontrollere (ARM-prosessoren), forskjellige typer programmeringsspråk (Python, C, Matlab), regulerings- og styringsteknikk (automatisering), robotteknologi, måleteknikk og datakommunikasjon.
De fleste elektronikkemnene inneholder laboratoriearbeid med en blanding av praktisk og teoretisk oppgaveløsing, og dette arbeidet foregår ofte i grupper. Vi har også valgfag hvor du får anledning å spesifisere eget design av kretskortutlegg for prototypeproduksjon.
I løpet av studiet får du solid grunnlag av realfaglige emner som matematikk, fysikk og statistikk. Disse emnene gir deg de nødvendige redskap for å mestre de mer tekniske elektronikkemnene som kommer senere i studiet.
Videre lærer du deg grunnleggende kunnskaper om elektronikkomponenter og hva som trengs for å lage små datamaskiner ved bruk av mikrokontrollere. Du lærer deg forskjellige typer programmeringsspråk og laboratoriearbeidet knytter teori og praksis sammen. Du lærer også å utvikle kontroll- og styresystemer, som sammen med måleteknikk er viktig komponenter for å forstå hvordan industrielle automasjonssystemer fungerer.
I løpet av studiet skriver du flere tekniske rapporter som utvikler evnen til skriftlig kommunikasjon.
Undervisningsopplegg
Undervisning ved institusjonen
Opptakskrav
Krav om generell studiekompetanse og matematikk R1 (S1 og S2) og R2 og Fysikk 1 eller 1-årig forkurs.
Søknad: via Samordna opptak.
Søknadsfrist: 15. april
Læringsutbytte
Dette studiet passer for deg som er interessert i å lære mer om hvordan elektronikk kan brukes i teknologiutvikling
Videre studier
Fullført studium kvalifiserer for opptak til toårig master i robotteknologi og signalbehandling.
Karrieremuligheter
Automatisering brer om seg i industrien, og spisskompetansen du tilegner deg på studiet er etterspurt i mange bransjer. Dette strekker seg fra klassiske instrumenterings- og automatiseringsselskaper, energi-, tele- og kommunikasjonsselskaper, til små teknologiselskaper som driver med utvikling og produksjon av elektronikk og kretskort. Som utdannet elektroingeniør kan du også jobbe i andre industrivirksomheter som olje- og prosessindustri, med fornybar energi eller i ulike konsulentselskaper.
Utveksling
Skaff deg et konkurransefortrinn i arbeidslivet - reis på utveksling!
UiS har inngått avtaler med høyere utdanningsinstitusjoner i Norden, Europa og i land utenfor Europa. Utvalget er stort og valget er ditt! På nettsiden vår kan du finne ut mer om hvor og når nettopp du kan reise i ditt studieprogram.
Det finnes mange gode grunner til å ta deler av utdanningen i utlandet, økte karrieremuligheter er bare én av dem. I tillegg til å skille deg ut i arbeidsmarkedet vil et utvekslingsopphold øke dine språklige ferdigheter, utvikle dine faglige perspektiver og gi deg personlig vekst! At utveksling er både lærerikt og en unik opplevelse for livet er det ingen tvil om!
Søknadsfrist for utreise høstsemesteret er 1. februar og for vårsemesteret 1. september. Minimumskravet for å reise på utveksling er at du må ha bestått eksamener tilsvarende ett års studier (60 studiepoeng) før du reiser.
Les mer om utveksling her: www.uis.no/ut