Fakta
Informasjon oppdatert
23. juli 2024.
Om studiet
Synes du norsk og internasjonal politikk er spennende? Da er en bachelor i statsvitenskap med fordypning i internasjonal politikk noe for deg. I løpet av tre studieår vil du får innblikk i politikkens verden, både i Norge og internasjonalt, og du vil fordype deg særlig i internasjonale, politiske prosesser og maktstrukturer.
Med en fordypning i internasjonal politikk får du spesiell innsikt i hvordan politiske prosesser og maktstrukturer fungerer på tvers av landegrenser. Du lærer om internasjonale institusjoner, global styring, internasjonal politisk økonomi og diplomati.
Gjennom fordypningen får du en dypere forståelse av hvordan internasjonale relasjoner påvirker nasjonal politikk og hvordan globale utfordringer håndteres gjennom samarbeid og konflikt på den internasjonale scenen.
Etter fullført studium, får du en bachelorgrad i statsvitenskap. Internasjonal politikk er en faglig fordypning innen denne graden.
Undervisningsopplegg
Hva lærer du?
Hos oss vil du møte et solid og imøtekommende fagmiljø som er svært dedikert til undervisning og veiledning. Vi er genuint interessert i å gi deg en robust og anvendelig utdanning, og bidra til at du skal få en fin studietid hos oss.
Vår fagstab er svært aktive innen forskning og fagutvikling, og deltar i ulike samfunnsdebatter og nasjonale og internasjonale samarbeid.
På dette studiet lærer du blant annet om:
- hvorfor demokratiet er på tilbakegang i noen land, men på framgang i andre
- hvorfor det er så vanskelig for stater å enes om klima og miljøpolitikk
- hvorfor kvinner og minoriteter er underrepresentert i politikken
- hvorfor noen partier er mer populistiske enn andre
- hvorfor økonomisk ulikhet er større i noen land enn andre
- hvorfor vi har en omfattende velferdsstat
- hvorfor det oppstår masseprotester mot autokrati i noen land, men ikke andre
- hvordan internasjonale konflikter og sikkerhetsspørsmål håndteres på et globalt nivå
- hvordan globale maktforskyvninger påvirker forholdet mellom stormakter og småstater
Fordypning
For å få en bachelor i statsvitenskap med fordypning i internasjonal politikk er det fire obligatoriske emner som kommer i tillegg til emnene man må ta for å få en bachelor i statsvitenskap. Dette er:
- Internasjonal historie
- Internasjonal politisk økonomi
- Geopolitics and Security in the Arctic
- Politics in the Middle East
I tillegg har dere 20 studiepoeng frie emner, hvor man kan, om man ønsker, ta ytterligere emner innen fordypningen:
- Migration and Refugee Studies
- Folkeretten
Internship og valgemner
I løpet av studietiden på bachelor i statsvitenskap kan du delta på studieturer, ta kurs og internship. Sannsynligvis kommer du også til å møte internasjonale studenter på campus i Oslo.
Som en av få utdanninger innen samfunnsfag i Norge tilbyr vi internship som del av bachelorgraden. Dette er en unik mulighet til å opparbeide deg erfaring og kompetanse som er høyt verdsatt i arbeidslivet. Oslo Nye Høyskole har samarbeid med attraktive arbeidsgivere og avtaler som gir våre studenter forrang på enkelte internship.
Videre studier
Med fullført bachelor i statsvitenskap kvalifiserer du til å søke en rekke samfunnsvitenskapelige masterstudier i Norge og i utlandet, blant annet:
Karrieremuligheter
Kunnskap innen statsvitenskap er etterspurt og anvendelig i arbeidslivet, både innenfor offentlig og privat sektor. Studiet vektlegger praktiske ferdigheter og har en tverrfaglig tilnærming som gir deg rom til å velge ulike retninger. Kombinasjonen av det teoretiske og det praktiske vil gjøre deg godt rustet til arbeidslivet og videre studier.
Samfunnet er i stadig endring, og det er et økende behov for å forstå og tenke nytt rundt samfunnsorganisering, politiske prosesser, aktører og relasjoner. Vårt fokus på å skape gode fremtidige arbeidstakere gjenspeiles også i våre vurderingsformer og arbeidsmetoder.
Hvor kan du jobbe med denne kompetansen:
- offentlig forvaltning og styring på ulike nivåer i samfunnet
- organisasjonslivet
- statlig utenrikstjeneste
- forsvaret og etterretning
- forskning, akademia og skolevesenet
- ulike departementer og offentlige etater
- politiske organisasjoner og partier
- konsulentbransjen
- mediebedrifter