Fakta

Lærested:
Sted:
Oslo
Studietype:
Årsstudium
Pris:

93 600

Studieform: Undervisning ved lærestedet, nettstudium
Studietempo: Heltid, deltid
Studiepoeng:
60

Informasjon er oppdatert av Oslo Nye Høyskole

12. januar 2024.

Om studiet

Er du interessert i helse og ønsker å lære om hva som skaper sykdom og hvordan den kan behandles? Medisin grunnfag gir deg et solid utgangspunkt.

Årsstudiet i medisin grunnfag er en grundig introduksjon til det friske og det syke mennesket, og et godt grunnlag for videre studier i alle helsefag. Det passer godt for deg som vil jobbe med mennesker, men ønsker også å ha med den vitenskapelige tilnærmingen. 

Dette årsstudiumet kan også inngå som det første året i en bachelor i ernæring eller som det første året på utdannelsen i kiropraktikk, som fortsetter i England eller Wales. 

Dette studiet burde alle som skal jobbe med helsefag ta.

- Tommy Byggstøyl, tidligere student på medisin grunnfag 

Opptakskrav

Opptakskravet til denne bachelorgraden er generell studiekompetanse. Du kan også søke med 23/5-regelen eller realkompetanse

Læringsutbytte

På dette studiet lærer du blant annet om: 

  • Året med medisin grunnfag er delt i to hoveddeler: Den ene delen er anatomi og fysiologi, som gir deg en innføring i hvordan kroppen fungerer, fra celler og DNA til organer og kroppen som helhet.
  • I den andre hoveddelen lærer du om ulike sykdommer – hva de skyldes, hvordan de kan diagnostiseres og hvordan de bør behandles.

Det er et stort fagområde, men pensum presenteres på en forståelig måte av dyktige og engasjerte forelesere som vil gi deg det beste utgangspunktet for videre studier.

Videre studier

Dette kan du bruke medisin grunnfag til: 

  • Få en innføring i helsefag for å finne ut om man ønsker å gå videre innen dette fagfeltet. 
  • Som det første året i en bachelor i ernæring hos oss på ONH, velg mellom nettstudier eller studier i Oslo.
  • Som det første året i kiropraktikkutdanningen. Medisin grunnfag er forhåndsgodkjent, og inngår i kiropraktikkutdanningen ved to av universitetene vi samarbeider med i Wales og Bournemouth. Studentrådgiver hjelper til med søknadsprosess. 
  • Som en  forberedelse til medisin- og sykepleiestudiet eller andre helsefaglige utdanninger. 
  • Å samle poeng for å øke sjansen til å komme inn på andre studier (man får 2 tilleggspoeng for å fullføre medisin grunnfag).

Kan blant annet inngå som det første året i en bachelor i ernæring eller det første året på utdannelsen i kiropraktikk, som fortsetter i England eller Wales. 

Karrieremuligheter

Grunnleggende kunnskap om kropp, helse og sykdommer er nyttig i en rekke jobber hvor du arbeider med mennesker, og med dette årsstudiet i lomma sitter du på verdifull kompetanse som er ettertraktet i arbeidslivet. 

Alle utdanninger innen