Fakta

Lærested:
Sted:
Oslo
Nettstudier
Studietype:
Årsstudium
Pris:

91 000

Studieform: Undervisning ved lærestedet, nettstudium
Studietempo: Heltid, deltid
Studiepoeng:
60

Informasjon oppdatert

12. januar 2024.

Om studiet

Er du interessert i verden utenfor Norges grenser? Lurer du på hva som forårsaker kriger og hvorfor det er så vanskelig å skape fred? Da er freds- og konfliktstudier for deg. Dette studiet vil gi deg kunnskap og kompetanse til å forstå og analysere internasjonale forhold og hendelser.

Verden i dag står overfor utfordringer som terrorisme, massive brudd på menneskerettighetene, klimaendringer, store folkeforflytninger, autoritære ledere, økonomiske kriser og pandemi. Felles for alle disse er at de har innvirkning på lokal, regional og internasjonal fred og sikkerhet. I dette studiet vil du tilegne deg teoretiske og praktiske verktøy som gjør deg i stand til å analysere, forstå og diskutere disse utfordringene.

På freds- og konfliktstudier lærte jeg å ha en analytisk tilnærming til internasjonale forhold, i tillegg til det faglige og den skriftlige kompetansen. Men noe av de viktigste var å se ting fra ulike perspektiver.

- Hilde G. Bye, tidligere bachelorstudent på freds- og konfliktstudier

Studiet tilbys både på campus og som nettstudium.

Undervisningsopplegg

Læringsplattformen Qybele blir ditt viktigste verktøy under studiene. Du får tilgang til undervisning, oversikt over timeplan og arbeidskrav. Du får personlig veiledning og gode kommunikasjonsverktøy for å diskutere og snakke med medstudenter. I tillegg vil en studentrådgiver følge deg gjennom hele studietiden.

Opptakskrav

Opptakskravet er generell studiekompetanse. Du kan også søke med 23/5-regelen eller realkompetanse.

Læringsutbytte

Freds- og konfliktstudier er et tverrfaglig fagfelt, og det gjør det både unikt og spennende. Emnene som undervises har bygger på elementer fra blant annet statsvitenskap, utviklingsstudier, internasjonale studier, antropologi, økonomi, historie og religionsstudier. Med et årstudium vil du få solid kunnskap og kompetanse innenfor et spennende og viktig fagfelt.

På dette studiet lærer du blant annet om: 

 • hvem og hva som styrer internasjonal politikk
 • hvorfor menneskerettigheter brytes i stor skala uten konsekvenser
 • konflikttrender og hvorfor væpnede konflikter oppstår
 • mekanismer og tilnærminger til konfliktløsning og fredsarbeid
 • hvilken rolle religion spiller i krig og fred
 • Norges rolle i verden

Videre studier

Årsstudiet i freds- og konfliktstudier er identisk med første år av bachelorgraden i freds- og konfliktstudier. Du kan dermed fortsette på en treårig bachelorgrad etterpå om du ønsker det, og den kan også gjøres på nett.

Dette fagområdet kan inngå i andre studieretninger, og er også verdifullt i mange yrker og sektorer.

Karrieremuligheter

Kunnskapen kan være nyttig i yrker som: 

 • journalist
 • antropolog
 • samfunnsgeograf
 • lærer
 • rådgiver og analytiker i private eller offentlige bedrifter

Alle utdanninger innen