Fakta

Sted:
Studiested Pilestredet
Studietype:
Master, 2 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Oppstart: Høst
Studiepoeng:
120

Informasjon oppdatert

27. februar 2024.

Om studiet

Datavitenskap er masterspesialiseringen for deg som er interessert i lagring og analyse av Big Data i et praktisk perspektiv, i skjæringspunktet mellom statistikk og IT.

Hver dag produseres det store mengder data av og om oss. Den store mengden av data kan gi oss ny kunnskap som kan være nyttig for næringslivet og offentlig sektor.

Når det gjelder offentlig transport, for eksempel, kan man beregne når det er best å ha flest busser på veiene og hvor lang elektrisk rekkevidde en miljøvennlig buss egentlig trenger.

Og i helsetjenesten kan man beregne hvilke behandlinger som kan gi høyest effekt for pasienter ut fra når behandlingen startes i sykdomsforløpet.

Det er imidlertid nødvendig med spesialkompetanse for å organisere og utnytte data på en slik måte. Denne spesialiseringen tilbyr et dypdykk i lagring og analyse av Big Data i et praktisk perspektiv, i skjæringspunktet mellom statistikk og IT.

Datavitenskap innebærer programmering, bruk av avanserte verktøy og infrastrukturer samt matematikk og statistikk.

Datavitenskap er en av åtte spesialiseringer på masterstudiet i anvendt data- og informasjonsteknologi (ACIT) ved OsloMet.

Learn more about the applied computer and information technology master's degree on our English website.