Fakta

Sted:
Studiested Pilestredet
Studietype:
Master, 2 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Oppstart: Høst
Studiepoeng:
120

Informasjon oppdatert

6. mars 2024.

Om studiet

Masterspesialisering i cybersikkerhet er for deg som vil jobbe med å beskytte digitale systemer, planlegge sikkerheten i digital infrastruktur, evaluere trusler, velge mottiltak, undersøke hendelser og utføre penetrasjonstesting og motoperasjoner.

Cybersikkerhet (datasikkerhet) sikrer riktig og pålitelig funksjon av digitale systemer, og legger vekt på å

  • opprette, vedlikeholde og analysere informasjonssikkerhet og personvern
  • analysere og redusere risiko mot interne og eksterne trusler
  • sikre pålitelig drift av digitale prosesser.

Eksperter på cybersikkerhet planlegger, beskytter og forbedrer sikkerheten til nettverk, servere, applikasjoner og kommunikasjonskanaler.  De forutser angrep og risiko, planlegger avbøtende tiltak og kjører cyberoperasjoner for å sikre operasjoner under angrep. 

Kunnskap om cybersikkerhet er i tillegg nyttig innen utvikling av programvare og nettverk, der systemarkitekter må planlegge mot fiendtlige angrep. 

Spesialiseringen i cybersikkerhet utdanner deg innen generell informasjonssikkerhet, defensive og offensive operasjoner for sikkerhet, teknisk databeskyttelse og personvern, og i de politiske og samfunnsmessige implikasjonene av cybersikkerhet, som for eksempel informasjonskrigføring og cyberkrig.

Cybersikkerhet er en av åtte spesialiseringer på masterstudiet i anvendt data- og informasjonsteknologi (ACIT) ved OsloMet.

Learn more about the applied computer and information technology master's degree on our English website.