Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Nettstudier

Nivå

Fagskolegrad

Studiepoeng

60.0

Semester

2

Kostnader

Sjekk nettsidene

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Søknadsfrist

Løpende

Godkjenninger

 • Nokut
 • Lånekassen

Om studiet

Bli klar for jobb som UI-designer med denne ettårig teknologiutdanningen. Få ettertraktet kompetanse innen brukergrensesnittdesign og gå rett i jobb etter utdanningen.

UI Design er en praktisk ettårig utdanning som omhandler den visuelle utformingen av elementene som en bruker kan samhandle med i et digitalt produkt. Studiet gir kompetanse til å utvikle brukergrensesnittdesign for digitale enheter med sterkt fokus på tilgjengelighet og brukersentrerte designprinsipper på tvers av forskjellige plattformer.

Studentene tilegner seg kompetanse og praktiske ferdigheter i UI-designmetoder, visuelle designprinsipper og bransjerelevante verktøy. Utdanningen gir ferdigheter i å lage og vedlikeholde designstilelementer, designsystemer og komponenter, maler og digitale prototyper. Du vil også bli trent i relevante presentasjonsteknikker og samarbeidsmetoder. Etter endt utdanning vil du ha kompetansen til å jobbe med utvikling av grensesnittdesign uavhengig og i tverrfaglige forbindelser.

Studiet er for deg som vil skape vellykkede brukersentrerte interaksjonsdesignløsninger ved bruk av en dypere forståelse av designfundamenter, designsystemer, prototyper og kritisk research.

Undervisningsopplegg

Programmet starter med grunnleggende designprinsipper og praktiske ferdigheter i relevante designverktøy. Det dekker emner som design thinking, atomic design og universell utforming. Du vil blant annet få kunnskap om ulik typografi, former og produksjonsmetoder for komponenter innen design. Semesteret avsluttes med et prosjekt, enten i team for reelle selskaper, eller som tverrfaglige samarbeidsprosjekter.

I andre semester lærer du å bygge og vedlikeholde designmaler, prototyping, å utføre datavisualisering og utvikle ferdigheter i å lage dashbord og grafer. Det legges vekt på faglig utvikling, karrierestrategier, og sammensetting av en portefølje. Året avsluttes med en prosjekteksamen der du demonstrerer ferdighetene dine gjennom et virkelig prosjekt for en bedrift.

Emner:

 • Design Foundations
 • Design Styles
 • Design Systems
 • Semester Project
 • Template Design
 • Prototyping
 • Evaluative Research
 • Exam Project
 • Industry Knowledge and Portfolio

Opptakskrav

Noroff har løpende opptak og søknadene behandles derfor i den rekkefølgen de kommer inn. Det vil si at jo tidligere du søker, desto tidligere kan du sikre deg studieplass.

For å kvalifisere deg for studiet må du ha generell studiekompetanse eller yrkesrettet utdanning med fagbrev. Det kan også søkes på grunnlag av realkompetanse. 

Karrieremuligheter

Både norske og internasjonale selskaper opplever et økende behov for UI-designere. Det er i dag et stort utvalg av ubesatte stillinger relatert til feltet innen ulike forretningsområder. Etter utdanningen vil du blant annet kunne jobbe med designbyråer, digitale produktutviklere, programvareutviklere, mediehus eller kommunikasjonsbyråer.

Utdanningen fokuserer på praktiske ferdigheter i alle aspekter av UI-design innen digitale industrier, med spesiell vekt på å skape brukeresentrerte digitale produkter på tvers av forskjellige plattformer. Studentene blir jobbklare i yrker som User Interface Designer, User Grensesnitt Accessibility Tester og Visual Designer.

Alle utdanninger innen