Nøkkelinformasjon

Studiested

Noroff Oslo
Noroff Stavanger
Noroff Nettstudier

Studiepoeng

120.0

Semester

4

Organisering

Undervisning ved lærestedet, nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Om studiet

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

En grafisk designer har en jobb hvor alle dager er unike, og hvert prosjekt er mer fargerikt og spennende enn det forrige. Det er fullt mulig å bli en god grafisk designer i løpet av studiet, selv uten forkunnskaper. Det viktigste er interesse for faget, god arbeidsmoral og en ambisiøs natur.

grafisk design

På Noroff utforsker du grafisk design gjennom flere disipliner, blant annet visuell kommunikasjon, idéutvikling, illustrasjon, reklame, fotografi, webdesign og animasjon. Etter studiet vil du ha flere ben å stå på og dermed få et bredt nedslagsfelt i forhold til hvor du kan jobbe. Målet med studiet er at du skal bli en selvgående og selvstendig designer som kan samarbeide godt tverrfaglig.

I løpet av studietiden vil du bli utfordret med reelle, praktiske og relevante oppgaver. Disse gir et godt innblikk i hvordan livet er ute i bransjen, og hvilke problemstillinger du kan forvente å jobbe med som grafisk designer.

Studiet er tilgjengelig som klasseromsundervisning og via Nettstudier (oppstart fire ganger i året).

Undervisningsopplegg

Første året av studiet gir deg praktisk forståelse for prinsipper, metoder og teknikker innen effektiv visuell kommunikasjon på papir og skjerm. Du får inngående opplæring i designprogramvare og god innsikt i regler og normer som gjelder i bransjen. Du utfolder deg visuelt og kreativt med spennende oppgaver.

På andreåret går du dypere inn i designfaget og jobber mye med å finne ut av hvem du er som designer. Hva liker du å jobbe med, har du talent du ikke visste om, eller er det en stil du bør videreutvikle og gjøre til din egen? Du lærer videre å knytte kunst, design og teknologi sammen for å skape nye uttrykk.

Mot slutten av hvert semester presenterer du oppgavene i en portefølje. Semestrene avsluttes med et mer omfattende studieprosjekt rettet mot en kunde.

Første studieår

 • Grafisk design 1 & 2
 • Strategisk design 1
 • Fotografi 1 & 2
 • Skjermbasert design 1
 • Porteføljevurdering 1 & 2
 • Semesteroppgave 1
 • Prosjekteksamen 1

Andre studieår

 • Grafisk design 3 & 4
 • Strategisk design 2
 • Fotografi 3 & 4
 • Motion design
 • Skjermbasert design 2
 • Porteføljevurdering 3 & 4
 • Semesteroppgave 2
 • Prosjekteksamen 2

Opptakskrav

Fullført treårig videregående skole eller realkompetanse

Opptaksinformasjon

Løpende opptak. Benytt vårt online søknadsskjema på www.noroff.no for å søke opptak.

Karrieremuligheter

Som grafisk designer kan du jobbe i et design- eller reklamebyrå, i et trykkeri eller i bokbransjen, i et magasin eller i motebransjen, innen film og TV, med musikere og festivaler, organisasjoner innen kultur og næringsliv, eller som en frilanser og selvstendig næringsdrivende .

Arbeidsoppgavene for en grafisk designer omfatter blant annet å designe logo og profil, brosjyrer, annonser og plakater, magasiner eller bokomslag, produktemballasjer, skilt, messer og utstillinger, websider, informasjonsdesign, film- og TV-vignetter.

I større bedrifter med egen informasjons- eller markedsavdeling, kan du jobbe som selskapets interne designer, markedskoordinator eller informasjonskonsulent. Du kan forvente ulike oppdrag som oppdatering av bedriftens profilmanual, utforming av markedsføringsmateriale, vedlikehold, design og oppdatering av bedriftens nettsider, produksjon av interaktiv reklame, eller skjermbaserte presentasjoner.

Etter hvert som du får erfaring er det naturlig å gå over til stillinger som art director med ansvar for større kunder og mer omfattende prosjekter. I tillegg kan du jobbe som informasjonskonsulent med rådgivning innen generell grafisk design, bruk av forskjellige medier, og informasjonsstrukturer.

Alle utdanninger innen