Fakta
Ingen studieavgift. Gjennom Udir kan du innen 1. mars søke om stipend- eller vikarordning.
Informasjon oppdatert
7. februar 2025.


Om studiet
Er du lærer og ønsker mer kompetanse innen programmering til egen undervisning?
Utdanningen gir økt kompetanse innenfor programmering knyttet opp til gjeldende læreplan. I tillegg til tverrfaglige perspektiv vil emnet rette fokus mot kompetansemål i matematikk, kunst og håndverk, musikk og naturfag.
Programmering KFK er en del av Utdanningsdirektoratet sitt videreutdanningstilbud for lærere innenfor strategien Kompetanse for kvalitet. På Utdanningsdirektoratet sine nettsider kan du finne søknadsskjema, informasjon om viktige frister, og lese mer om strategien.
Studiets oppbygging
Tilbudet er helt nettbasert uten fysiske samlinger. Det er en forutsetning at studenten er fortrolig med internettbruk: navigering i nettleser, bruk av diskusjonsforum, opp- og nedlasting av filer.
Undervisningsopplegg
Emnet består av varierte arbeids- og undervisningsformer, som f.eks. nettleksjoner, selvstudium, øvingsoppgaver, selvrettende interaktive oppgaver, veiledning, praksisrelevante oppgaver og hverandrevurdering. Det blir lagt til rette for studiegrupper på nett.
Utdanningen inneholder seks praksisnære arbeidskrav som inngår i mappen for endelig vurdering. Disse består av: programmeringsoppgaver, interaktive oppgaver, hverandrevurdering av undervisningsopplegg, utarbeide, gjennomføre og dele tverrfaglige undervisningsopplegg med fokus på skapende prosesser, utforskning og programmering.
Opptakskrav
- Lærerutdanning.
- I studieåret må du være ansatt i en undervisningsstilling på en skole.
Opptaksinformasjon
Alle kan søke NLA Høgskolen om opptak fra 1. april. Søkere som har fått innvilget vikar- eller stipendordning hos Utdanningsdirektoratet, blir prioritert om de søker innen fristen 15. april. Søkere utenfor KFK-ordningen kan tas opp til ledige studieplasser.
Læringsutbytte
Studentene vil møte ulike didaktiske modeller som vil være sentrale i undervisning i og med programmering. Videreutdanningen vektlegger digital og analog tilnærming til programmering (med og uten PC). Opplæringen tar sikte på å være praksisnær. I emnet vil det bli lagt til rette for skapende læringsprosesser, algoritmisk tenking og utforsking.