Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Høyskolen Kristiania Nettstudier

Nivå

Årsstudium

Studiepoeng

60

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Heltid, deltid

Om studiet

Vi er helt avhengig av tilførsel av mat og drikke for å kunne leve. Kroppen vår trenger både energi og næringsstoffer som finnes i maten og derfor har vi alle et forhold til mat.

Det vi spiser har betydning både for helsen og livskvaliteten vår, men også for kloden. I en verden preget av fedmeepidemi og overforbruk av mat på den ene siden og matmangel, sult og underernæring på den andre, er ernæring et viktig fagfelt.

For å løse ernæringsutfordringer både nasjonalt og globalt trenger vi personer med både kunnskaper og interesse for ernæringsfaget.

Studiets oppbygging

Studieløpet ditt er basert på arbeid med pensum, veiledningstekster, videoforelesninger, øvingsoppgaver, innsending av obligatoriske oppgaver, samt gjennomføring av en skriftlig eksamen i hvert enkelt kurs.

Fagstoffet på kursets nettsider er ordnet i en bestemt rekkefølge, slik at du lett forstår hva du skal gjøre til enhver tid.

 

Undervisningsopplegg

Du har gjennom hele studieløpet tilgang til en personlig veileder som svarer på faglige spørsmål og som kommenterer innsendingsoppgavene dine.

I tillegg har du mange muligheter til å samarbeide og kommunisere med dine medstudenter på kursets nettsider

Opptakskrav

Du må ha generell studiekompetanse eller godkjent realkompetanse

Opptaksinformasjon

Opptak hver dag, hele året

Læringsutbytte

Årsenheten i ernæring og helse vil gi deg en god forståelse av hvordan menneskekroppen fungerer, og du vil lære om de viktigste sykdommene som kan ramme den. Du vil lære hvordan du setter sammen et sunt og næringsrikt kosthold som fremmer god helse og hvordan du kan kommunisere ernæringsbudskap.

Gjennom bruk av kostberegningsprogrammer vil du lære å beregne og vurdere om et kosthold er i tråd med gjeldende nasjonale kostholdsråd. Du vil lære om idrettsernæring og om ernæringsbehov for ulike grupper med spesielle behov, som gravide, ammende, barn og unge, eldre og ulike innvandrergrupper. Et annet viktig og aktuelt tema er bærekraftig kosthold.

Dette er noen av temaene du vil lære mer om i denne årsenheten:

  • Kroppens mest sentrale organsystemer og sykdommer som kan ramme disse
  • Karbohydrater, proteiner, fett og alkohol
  • Vitaminer, mineraler, sporstoffer og kosttilskudd
  • Næringsstoffenes fordøyelse, kilder og helseeffekter
  • Nasjonale anbefalinger for kostholdet
  • Forebyggende og helsefremmende kosthold
  • Betydningen av kosthold for trening og prestasjon

Karrieremuligheter

Kunnskaper om kosthold og ernæring vil være relevant i et bredt spekter av yrkessammenhenger. Ernæring i kombinasjon med andre utdanninger, enten om du ønsker å fylle på med kunnskap eller å fortsette med videre studier, kan være spesielt gunstig og gi deg et fortrinn.

Studiet passer spesielt godt som tilleggsutdanning for deg som allerede jobber med ernæringsrelaterte problemstillinger som sykepleier, helsesykepleier (helsesøster), legemiddelkonsulent og fysioterapeut. Det er også aktuelt for deg som er personlig trener, kokk, journalist, barnehagelærer, ansatt i barnehage eller aktivitetsskole og lærer innen helsefag.

Alle utdanninger innen