Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Nettstudier med samlinger

Nivå

Fagskolestudium

Studiepoeng

30.0

Semester

2

Kostnader

56900 inkludert opptaksgebyr

Studieform

Nettstudium

Studietempo

Deltid

Søknadsfrist

Løpende

Oppstartsdato

8. september

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Utdanningens formål å gi deg god kunnskap innenfor fagområdet selskapsrett. I utdanningen tar vi utgangspunkt i juridisk metode, lovgivningsprosessen og rettskildene. Deretter går vi videre med ulike selskapsformer og lovkravene til disse som for eksempel stiftelse, egenkapital, organisering, fusjon og fisjon, rettsevne og bærekraft.

Juss for næringslivet – selskapsrett

Utdanningens formål å gi deg god kunnskap innenfor fagområdet selskapsrett. I utdanningen tar vi utgangspunkt i juridisk metode, lovgivningsprosessen og rettskildene. Deretter går vi videre med ulike selskapsformer og lovkravene til disse som for eksempel stiftelse, egenkapital, organisering, fusjon og fisjon, rettsevne og bærekraft. Aksjeloven og selskapsloven er svært sentrale, men du vil også få innføring i tilstøtende lovgivning samt kunnskap om enhets- og foretaksregistrene, konkurransetilsynet og kravet til åpenhet.

Emnet Regnskap, skatt og avgift er omfattende, og aktuelle tema er regnskaps- og revisjonsplikten, revisors rolle, ansvar og oppgaver, kravene til årsregnskap, årsberetning og revisjonsberetning, rapportering samt hvitvasking.  Du vil også få en innføring i regnskapsanalyse. Her er regnskapsloven spesielt sentral, men du vil også få en generell og overordnet innføring i kravene til bokføring, skatt og avgift samt revisjon og ekstern regnskapsfører.

I emnet Konkurs settes det fokus på konkurs- og dekningsloven og du vil få en gjennomgang av regelverk for voldgift og gjeldsordning.

Immaterialretten er også svært relevant for selskaper i en tid med rask utvikling og store investeringer i nye produkter og metoder. Vi har derfor også lagt vekt på innføring i bestemmelsene tilknyttet patent, varemerke, opphavsrett og åndsverk.

Gjennom utdanningen vil du bli godt kjent med digitale portaler slik som Lovdata Pro, Altinn, Brønnøysundregistrene og ulike etaters nettsider.

Ved avsluttet utdanning skal du kunne løse enklere juridiske problemstillinger innenfor selskapsretten, men også ha kompetanse til å forstå når kompleksiteten krever at det må innhentes fagpersoner med mer dybdekompetanse innenfor juss.  

Utdanningens målgruppe er studenter som ønsker eller har behov for kunnskap innenfor selskapsretten, samt jobbsøkere, arbeidstakere, ledere eller virksomheter som ønsker å øke ansatte eller virksomheten sin kompetanse på fagfeltet.


 

Undervisningsopplegg

Nett deltid: lærerstyrt undervisning på skolens plattform en kveld per uke kl. 17:00-21:00 + to digitale helgesamlinger hvert semester.

Opptaksinformasjon

Hvis du er en av dem som mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil. Fyll ut en søknad på det studiet du kunne tenke deg, og send oss det du har av dokumentasjon fra skole, jobb etc. Vi vil da vurdere dine muligheter for å kunne studere hos oss.  

Du kan søke direkte opptak på studier ved fullført og bestått videregående utdanning, eller du kan bli vurdert ut fra realkompetanse (dersom du ikke har fullført og bestått videregående utdanning). Ved realkompetansevurdering vil vi se på utdanning og erfaring, og vurdere om denne er tilstrekkelig for å kvalifisere for opptak. Ta kontakt med oss så vil vi vurdere dine muligheter. 

Alle kan søke og har krav på å få sine muligheter vurdert.

Karrieremuligheter

Kompetanse innenfor selskapsretten er meget relevant for virksomheter i privat sektor, men også innenfor offentlig sektor er det stort behov for å kjenne lovverket for selskaper. Jobbmulighetene etter fullført utdanninger er særlig gode i kombinasjon med annen administrativ eller økonomisk kompetanse tilegnet gjennom tidligere utdanning eller arbeidserfaring. Utdanningen er relevant både for små og store virksomheter og i alle bransjer.