Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Lærested

Studiested

Oslo

Nivå

Fagskolestudium

Studiepoeng

30.0

Semester

1

Kostnader

54750,- inkludert eksamensavgift

Studieform

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Heltid, deltid

Søknadsfrist

Løpende

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Lær deg redesign og gi gamle tekstiler nytt liv. Dykk inn i spennende emner som gir deg inngående kunnskap om kunsten å gi nytt liv til gamle tekstiler. Gjennom praktisk opplæring lærer du å mestre redesignprosessen og skape unike plagg som bærer ditt personlige preg. Du lærer å benytte både digitale og analoge verktøy, gå gjennom den kreative prosessen med redesign, søm og tekstiler, men du får også en grundig innføring i mote- og tekstilindustrien.

Bli med på vår morsomme utdanning der du lærer å gi gamle tekstiler nytt liv! Enten det er å sy om en for liten kjole til et kult skjørt, friske opp en gammel genser, eller lage noe helt annerledes av de gamle buksene som har gått av moten - du kan slippe kreativiteten løs! Redesign er ikke bare miljøvennlig, men også bra for lommeboken. Å jobbe med redesign gir deg ikke bare en god mestringsfølelse, men du ender også opp med noe helt eget og unikt.

Undervisningsopplegg

Utdanningens varighet

Utdanningen tilbys som heltidsutdanning over et halvt år (ett semester), og som deltidsutdanning (kveld) over ett år (to semestre). Utdanningen tilbys i Oslo og Trondheim. Lokalene i både Oslo og Trondheim ligger sentralt og med kort avstand til alle kollektivtilbud.

Emnene i utdanningen:

  • Analog og digital teknikk
  • Sømrelaterte verktøy
  • Søm
  • Moteindustrien og tekstilindustrien

Opptakskrav

Opptakskrav - både for deg med og uten fullført og bestått videregående utdanning

Hvis du mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil.  Fyll ut en søknad på det studiet du kunne tenke deg, og send oss det du har av papirer fra eventuell skole, jobb etc.

Du kan søke direkte opptak på studie basert på fullført og bestått utdanningesprogrammer innenfor videregående opplæring som er spesifisert under, eller du kan bli vurdert ut ifra tilsvarende realkompetanse. Merk at kravet for å bli vurdert etter realkompetanse er at du fyller minimum 23 år i opptaksåret.

Ta kontakt med oss så vi kan hjelpe deg med å vurdere dine muligheter. Alle kan søke og har krav på å få sine muligheter vurdert. 

Direkte kvalifisert for opptak

Du er direkte kvalifisert for opptak hvis du har fullført og bestått videregående utdanning innenfor følgende utdanningsprogrammer (ev. tidligere eller andre utdanningsprogrammer som overlapper):

  • Håndverk,design og produktutvikling
  • Kunst,design og arkitektur
  • Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign

Opptak med vurdering av realkompetanse

For å bli realkompetansevurdert må søkeren fylle minimum 23 år i opptaksåret. Her vurderes annen norsk eller utenlandsk utdanning, arbeidserfaring og kurs som kan være relevant, ev. påbegynt, men ikke sluttførte utdanningsprogrammer fra videregående opplæring. Annen erfaring som for eksempel egenproduksjon eller redesign av plagg eller andre tekstiler, egen relevant blogg eller andre fritidsaktiviteter kan også inngå i vurderingen.