Nøkkelinformasjon

Kristianias logo
Kristianias logo

Lærested

Studiested

Oslo

Nivå

Høyere fagskolegrad

Studiepoeng

120.0

Semester

4

Studieform

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Heltid

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Lær å jobbe som en selvstendig spilldesigner og hvordan du utvikler en idé til et ferdig spill.

Spillutvikling Fagskolen Kristiania

Har du lyst til å jobbe som spillutvikler? På fagskoleutdanningen Spillutvikling lærer du deg spilldesign, programmering og prosessene som trengs for å jobbe som en selvstendig spillutvikler, eller i etablerte spillselskaper. Etter to år vil du ha kunnskapen og ferdighetene til å ta steget ut i arbeidslivet.

Utdanningen gir deg en god forståelse av hvordan du utvikler en idé til et ferdig produkt. Du vil gjennom studiet jobbe med idé-utvikling, protyping, spilldesign og programmering. Etter endt studie vil du være i stand til å produsere et fullverdig dataspill.

Du vil være en del av et tett og sammensveiset studentmiljø. Undervisningen foregår i små klasser og har et stort tverrfaglig fokus, som gjør at du lærer deg å samarbeide og kommunisere med andre fagområder.

Hva lærer du?

På spillutviklingsstudiet lærer du spillmotorene «Unity» og «Unreal», og hvordan du bruker 3D-grafikk, 2D-grafikk, illustrasjoner, lyd og musikk i disse programmene. Med praktiske programmeringsøvelser vil du lære deg hvordan du gjør din idé til et interaktivt dataspill.

Du vil også lære om prosesser innenfor historiefortelling, idéutvikling, level-design og spilldesign. Dette gjør deg i stand til å lage spennende spillopplevelser. Gjennom de samme prosessene vil du lære å samarbeide med andre fagfelt, blant annet 3D, musikk og illustrasjon. På denne måten kan dine ideer og konsepter blir enklere forstått av andre. Dette er en nyttig egenskap for å kunne delta i spillutvikling.

I løpet av studiet får du mulighet til å fordype deg i en fagdisiplin som interesserer deg innen spillutvikling.

På spillutviklingsstudiet vil du blant annet lære om: 

  • Spilldesign og systemdesign
  • Programmering og scripting
  • Idéutvikling, previsualisering og skisser
  • Kreativitet og prototyping
  • Historiefortelling i spill
  • Spillmotorene «Unity» og «Unreal»

Etter endt studie har du kunnskapen og ferdighetene til å jobbe som en selvstendig spilldesigner og utvikler. Med kompetansen du har opparbeidet deg kan du jobbe i større spillselskaper, eller for deg selv med egne prosjekter.

Undervisningsopplegg

I studiet er prosesser, metoder og verktøy viktig for at du skal få en helhetlig bransjeforståelse og erfaring med realistiske produksjonsprosesser. Det legges opp til tverrfaglig samarbeid, og du vil samarbeide med studenter fra Musikkdesign, 3D og animasjon, Illustrasjon og Interaksjonsdesign. I siste semester får du muligheten til å spesialisere deg innenfor det fagområdet du trives best i.

Det vil bli lagt stor vekt på å gi studentene praktisk erfaring gjennom å jobbe med prototyper for å demonstrere og teste funksjoner og design i utviklingen av et digitalt spill.

Opptakskrav

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:

ELLER

Realkompetanse for fagskole:

  • Minimum 23 år i løpet av opptaksåret.
  • Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste.
  • Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall.
  • Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox.
     

Les mer om opptakskravene

Karrieremuligheter

Etter to års fagskoleutdanning vil du ha en grundig forståelse for spillutvikling og produksjon. Du kan planlegge en spillproduksjon fra idé til ferdig produkt.

Gjennom mye praktisk arbeid vil du i tillegg ha en god kommunikasjon med andre fagområder.

Du vil ha god kunnskap om hvordan du tar i bruk verktøy for å gjennomføre en spillproduksjon, samt at du forstår en kundes behov.

Du kan blant annet jobbe for / med:

  • Reklamebyråer
  • Designbyråer
  • Spillselskaper
  • Andre kreative næringer innen media, undervisning o.l.

Etter fullført fagskoleutdanning kan du dra til utlandet og ta en ettårig påbygging for å oppnå en internasjonal bachelorgrad

Kvalifikasjon/tittel

Spillutvikler, spilldesigner