Nøkkelinformasjon

Kristianias logo
Kristianias logo

Lærested

Studiested

Nett

Nivå

Fagskolestudium

Studiepoeng

30.0

Semester

2

Studieform

Nettstudium, nettstøttet, samlingsbasert

Studietempo

Deltid

Søknadsfrist

Løpende

Oppstartsdato

Høst

Godkjenninger

  • Nokut
  • Lånekassen

Om studiet

Jobber du med barn og vil styrke din kompetanse om barnehagens digitale praksis? Dette studiet lærer deg å benytte ulike digitale verktøy i det pedagogiske arbeidet.

Utdanningen gir deg kompetanse til å kunne arbeide med digitale verktøy i barnehagen, tilpasset aldersgruppen 1-6 år. Du vil få kunnskap om etiske problemstillinger knyttet til bruk av digitale verktøy, samt hvordan du kan vurdere verktøyenes relevans og egenhet.

Videre lærer du å legge til rette for utforskende og skapende lek og læring gjennom ulike digitale verktøy. Studiet gir en innføring i alt fra pedagogiske apper og spill til koding og programmering for barn.

I løpet av studiet lærer du blant annet om:

  • Digital praksis i barnehagen
  • Digital dømmekraft og etikk
  • Lek- og læringsprosesser
  • Prosjektarbeid i barnehagen

Undervisningsopplegg

Utdanningen er bygget opp av to emner. Første emne gir innføring i hva digital kompetanse innebærer og hvordan du kan arbeide med å etablere en god digital praksis i barnehagen.

Det andre emnet tar for seg hvordan tilrettelegge og gjennomføre digitale og analoge aktiviteter sammen med barn. Videre vil du lære hvordan du kan skape læringsmiljøer som stimulerer til utforskende lek og læring med digitale verktøy, med prosjektarbeid som metode.

Opptakskrav

Du må kunne dokumentere ett av følgende opptakskrav:

ELLER

  • Realkompetanse for fagskole:
    • Opptak på bakgrunn av realkompetanse foretas etter en vurdering av søkerens dokumentasjon og eventuelt utfyllende informasjon. Vurdering baseres på kravene til opptak på grunnlag av formell kompetanse
    • Søkere som er minimum 23 år i opptaksåret, kan tas opp på grunnlag av tilsvarende realkompetanse. 
    • Med realkompetanse menes all formell og ikke formell kompetanse som søker har opparbeidet seg gjennom skolegang, arbeid og fritid. Arbeidsattester må inneholde start- og sluttdato samt stillingsprosent/timetall. 
    • Den samlede realkompetansen skal være likeverdig med det formelle opptakskravet
    • Søker må dokumentere norskkunnskaper tilsvarende kompetansemålene i vg1 studieforberedende, vg2 i yrkesfaglig utdanningsprogram, eller språkprøve tilsvarende nivå B2.

Dokumentasjon  lastes opp så snart som mulig via "Min side for søkere" som du får tilgang til etter du har søkt.

Lånekassen
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen.
Les mer om hvordan du går frem for å søke om lån og stipend her.

Opptaksinformasjon

Slik søker du

Vi tilbyr kun et begrenset antall gratis studieplasser. For å enklest søke fullfinansiert/gratis versjon av dette studiet, så anbefaler vi å søke fra denne siden ved å klikke på "Søk nå"-knappen øverst til høyre.

Etter du har søkt på kristiania.no må du gå inn på Min Side for søkere og laste opp nødvendig dokumentasjon.

For å sikre deg studieplass på et fullfinansiert studium, må du laste opp godkjent dokumentasjon før du vil motta kontrakt. Det er også viktig at signerer studiekontrakten innen akseptfristen.

Du vil få dekket studieavgiften, men du må betale semesteravgift til SiO samt utstyr og bøker selv. 

Fullfører du videregående eller fagbrev/svennebrev våren 2023?
For å få tilbud om en fullfinansiert plass, må du søke og deretter laste opp skriftlig dokumentasjon fra skolen din som bekrefter at du får vitnemål våren 2023. Opplastingen gjør du på Min Side på kristiania.no.

Når du mottar vitnemålet mot slutten av semesteret, må du huske å laste opp vitnemålet ditt innen 1. juli for å sikre deg plassen.

Karrieremuligheter

Etter endt utdanning vil studenten ha konkrete verktøy og metoder for å uføre pedagogisk arbeid med digitale verktøy i barnehagen.

Dette studiet er særlig relevant for ansatte i barnehage: barne- og ungdomsarbeidere, barnehageassistenter, barnehagelærere- og styrere. Den kan også være aktuell for ansatte i skole og SFO: SFO-ledere, baseledere, pedagoger på SFO, assistenter, barne- og ungdomsarbeidere og lærere.