Nøkkelinformasjon

Lærestedets logo
Lærestedets logo

Studiested

Høyskolen Kristiania Oslo

Nivå

Bachelor, 3 år

Studiepoeng

180

Semester

6

Studieform

Undervisning ved lærestedet

Studietempo

Heltid

Søknadsfrist

15. april

Om studiet

Høyskolen Kristiania er den eneste høyskolen i Norge som tilbyr en bachelorgrad i Retail Design. Du studerer design av butikkinteriør med fokus på location, arkitektur, utforming og opplevelse.

Ved Nordens tyngste og mest innovative utdanning innen Retail Design, studerer du brand communication, design av butikkinteriører med fokus på location, arkitektur, utforming, visual merchandising, utstillingsdesign, vareeksponering og opplevelse.

Målet med studieprogrammet er å utdanne studenter som vil være med på å prege retailbransjen i fremtiden.

For å overleve i et marked med stadig større konkurranse, må fremtidens butikker ha design og handleopplevelse i fokus. Som Retail Designer er du med på å utvikle fremtidens sosiale arenaer innen både kulturell og kommersiell virksomhet.

Studieprogrammet passer for deg med sterk interesse for designbasert kommunikasjon i store og små rom, og for deg som ønsker å jobbe både fysisk og teoretisk. Overalt finnes det noe som skal eksponeres eller selges, både analogt og digitalt. Studiet retter seg mot Norges største bransje, varehandelen, og alt det den skaper av ringvirkninger. Dette gjør at nedslagsfeltet og jobbmulighetene er store.

Undervisningsopplegg

Studiet har sin forankring i relevant forskningsarbeid og kunstnerisk utviklingsarbeid, og studentene vil møte en tverrfaglig tilnærming til sine hovedområder: visual merchandising, utstillingsteknikker, brand communication og butikkplanlegging. Disse fagområdene er store og overglidende arenaer som studentene vil bevege seg på.

Du får også tilgang til en rekke utstyr og spesialrom som snekkerverksted og malersal. Du lærer å lage romutstillinger og vindusutstillinger i full størrelse.

Vi gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere som designere og kommunikasjonsbransjen.

Opptakskrav

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve. Se opptaksprøven og vurderingskriteriene for opptak her.

Læringsutbytte

Studieprogrammet er både praktisk og teoretisk, og du jobber med konseptutvikling innen merkevare kommunikasjon, så vel som fysiske butikker og e-handel.

Du får jobbe med gitte oppgaver og reelle kundeprosjekter, som løses i team eller med individuelle kreative løsninger. Det kreves at du jobber både strategisk og kreativt, har gode samarbeidsevner og samtidig evnen til å tenke og reflektere alene. Du kan spesialisere deg innen:

  • Butikkplanlegging (konseptuell ideutvikling med fokus på interiørarkitektur og visual merchandising av kommersielle, sosiale og konseptuelle rom)
  • Brandscapes (nye strategier og utvidede retail-arenaer til merkevare kommunikasjon, branding i fysiske og digitale rom i form av digifysiske opplevelser.)
  • Begge spesialiseringene gir deg i tillegg en innføring i e-handel og trendanalyse med fokus på kundeopplevelser.

Videre studier

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Karrieremuligheter

Med en bachelorgrad i Retail Design kan du blant annet jobbe med butikkplanlegging og konseptutvikling, som visual merchandiser eller som stylist. Du kan arbeide innenfor varehandelen, med butikkonsepter og visual merchandising for store nasjonale og internasjonale kjeder, med belysning, i reklame- og kommunikasjonsbyråer, i produksjonsselskaper eller drive egen virksomhet.

Studenter med bachelorgrad i Retail Design er ettertraktet i bransjene. Flere av våre tidligere studenter jobber blant annet for store moteaktører, i interiørmagasiner, i varehus, design-butikker, kommunikasjonsbyråer, produksjonsselskaper og i eventbyråer.

Utveksling

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet: