Fakta

Lærested:
Sted:
Oslo
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180

Informasjon er oppdatert av Kristiania

20. september 2022.

Om studiet

Vær med å skape unike opplevelser i fysiske og digitale rom! Bachelor i eksponeringsdesign er et kreativt og praktisk studium med fokus på designbasert kommunikasjon.

Som eneste høyskole i Norge tilbyr vi en bachelorgrad i eksponeringsdesign. Dette er et studium med store fremtidsmuligheter, hvor du får jobbe med merkevarer både i fysiske og digitale rom.

Som eksponeringsdesigner er du med på å fortelle merkevarehistorier på måter som skiller seg ut. Du kan jobbe med å designe kulisser til salgsutstillinger i butikkvinduer eller messeområder. Du kan være scenograf eller rekvisitør på filminnspillinger og motevisninger, og du kan til og med jobbe med boligstyling. Mulighetene er mange, og de starter med en bachelorgrad i eksponeringsdesign!

Undervisningsopplegg

Ved bachelor i eksponeringsdesign har vi små klasser, med tett oppfølging fra dyktige forelesere og gjesteforelesere fra bransjen. Hverdagen består av en kombinasjon av forelesninger og praktiske arbeidsoppgaver. Som student vil du også ta en aktiv del i forskning og kunstneriske utviklingsprosjekter tilknyttet Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design.

Kristiania er landets største kunstfaglige miljø og her finner du fremtidens kreative talenter. Bachelor i Eksponeringsdesign på Westerdals Institutt for kommunikasjon og design, tidligere en del av Westerdals Oslo ACT, tilhører dette kreative fellesskapet. Etter sammenslåingen er vi blitt enda flere fagmiljøer som jobber sammen på tvers. Her er det kort avstand mellom teori og praksis, mellom studenter og forelesere, Norge og resten av verden, mellom studier og jobb.

Opptakskrav

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

Les mer om opptakskravene

Lånekassen
Studiet kvalifiserer for støtte hos Lånekassen.
Les mer om hvordan du går frem for å søke om lån og stipend her.

 

Læringsutbytte

Ved å studere eksponeringsdesign vil du jobbe med konseptutvikling innen merkevarekommunikasjon, samt konseptutvikling til fysiske butikker, museer og utstillingsarenaer. Du vil lære om boligstyling og scenografi og jobbe både fysisk og digitalt.

Studiet kombinerer teori og praksis, og du vil bli utfordret til å løse kreative og reelle oppgaver både individuelt og i grupper. Du vil bli kjent med praktisk arbeid på ulike verksteder og få opplæring innen ulike digitale programvare- og filmverktøy. Studentene vil få mulighet til å delta i internasjonale designsamarbeid og bli utfordret til å benytte seg av ny og spennende teknologi som VR og AR.

Videre studier

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Karrieremuligheter

Med en bachelorgrad i eksponeringsdesign åpner det seg mange spennende dører ut i arbeidslivet. Du kan jobbe inn vare- og detaljhandelen, i kommunikasjonsbyråer, produksjonsselskaper eller drive egen virksomhet.

Som eksponeringsdesigner kan du også jobbe som

  • Utstillingsdesigner
  • Visual merchandiser og interiørdesigner
  • Konseptutvikler innen designbasert kommunikasjon, merkevare og spill
  • Boligstylist
  • Scenograf og rekvisitør for film, tv og teater
  • Opplevelsesdesigner innen nye medier som Instagram, TikTok og virtual reality

Alle utdanninger innen