Fakta

Lærested:
Sted:
Oslo
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180

Informasjon er oppdatert av Kristiania

10. januar 2024.

Om studiet

Bli en del av et kreativt miljø hvor du utvikler ditt talent som musiker, låtskriver, artist eller produsent.

Du har tilgang til topp utstyr i nye øvingsrom og studioer, og får veiledning fra erfarne og dedikerte fagfolk med bred kompetanse fra ulike deler av musikklivet. Kristiania får også besøk av profilerte gjester og gjestelærere fra inn- og utland.

 

Undervisningsopplegg

Blant våre mange fasiliteter har du tilgang til seks lydstudioer og en egen miksekino. Vi gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere, et kreativt og dedikert studiemiljø, og du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere innen kunst, kommunikasjon og teknologi.

Vi gjør oppmerksom på at studiene til tider er svært arbeidskrevende, og at det også må påregnes noe arbeid på kveldstid og i helger. Har du en alminnelig god forståelse for data og matematikk, vil dette være en fordel for deg som student.

I utdanningens femte semester skal du ut i praksis. Nå får du møte praktisk arbeid i relevante audiovisuelle produksjonsmiljøer, lære mer om fagfeltet og knytte kontakter i bransjen.

Tidligere studenter har hatt praksis i NRK, Uhørt, Storyline, Universal Sound, NEP Norway, og BTI Norge.

Opptakskrav

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

I tillegg til søknaden din, må du fylle et egenvurderingsskjema og laste det opp innen 15. april. Etter søknadsfristen kaller vi deg inn til opptaksprøve. Opptaksprøvene foregår fra 27. til 30.april 2020. Alt skjer på en og samme dag så hele dagen må holdes av.

Generell studiekompetanse er det normale kravet for opptak, men ved dette programmet kan unntak gis for søkere som tilfredsstiller spesielle faglige krav. Ta kontakt med opptak@kristiania.no om du vil vite mer.

Læringsutbytte

Med denne utdanningen vil du lære deg hvordan du spiller inn i studio, hvordan du kan opptre på scenen og hvordan beherske hovedinstrumentet ditt på flere plan. Du trener også gehør, jobber med programvare og produksjon, og du får oversikt over populærmusikkens og bransjens historie.

Med en bachelor i populærmusikk kjenner du bransjen, og du vil ha verktøy for å kunne skape et levebrød av musikken. Gjennom hele studiet er den praktiske og teoretiske utforskningen knyttet sammen, gjennomarbeidet med kunstfaglige begrunnelser, refleksjon og analyse.

Du vil møte dyktige undervisere som er dedikerte og kjent i bransjen, samt gjesteforelesere og musikere som er kjent i både inn- og utland.

På Bachelor i populærmusikk tar vi opp søkere på følgende hovedinstrumenter:

 • El-bass
 • Live elektronikk
 • Slagverk
 • Tangentinstrumenter 
 • Vokal 
 • El-gitar
 • Blåseinstrumenter

Videre studier

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Karrieremuligheter

Etter fullført utdanning vil du ha kunnskapen og ferdighetene du trenger for å starte karrieren. Du vil kjenne bransjens strukturer, dens forutsetninger for å lykkes og grunnlaget for å kunne skape din egen arbeidshverdag.

Du kan blant annet jobbe som:

 • Musiker
 • Låtskriver
 • Produsent
 • Arrangør
 • Artist

Musikk er en levevei for risikotakere, hvor talent bare er et utgangspunkt. Studietiden er derfor en investeringsperiode for å utvikle ditt eget talent og bygge kompetanse.
Bransjen er i stadig endring og en utdanning fra oss skal være fleksibel og fremtidsrettet.

Med brede fagkunnskaper, gode arbeidsvaner og solid nettverk får du det beste utgangspunktet for å kunne lykkes.

Utveksling

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet:

 

Alle utdanninger innen