Fakta

Lærested:
Sted:
Oslo
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studieform: Undervisning ved lærestedet
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180

Informasjon er oppdatert av Kristiania

20. mars 2023.

Om studiet

Vi tilbyr en industrirettet IT-utdanning som gir deg verdifulle kunnskaper og muligheter innen en bransje i vekst.

Bachelor i programmering er utdanningen for deg som vil skrive god kode, enten du vil bygge og vedlikeholde apper og nettsider, eller store IT-systemer. Det er stor etterspørsel etter gode kodere, og flere av våre studenter får jobbtilbud før de er ferdige med studiene.

IT-studier ved Kristiania er rettet mot arbeidslivets behov. Det betyr at du som student benytter deg av de samme systemene som dine fremtidige arbeidsgivere gjør, i tillegg til at du får jobbe med reelle caser og oppdragsgivere. I tillegg lærer du SCRUM og annen arbeidsmetodikk, noe som gjør overgangen fra studier til jobb liten.

I løpet av studiet får du konstruere arkitekturer fra bunnen av, designe systemer og utvikle applikasjoner.

Kristiania har flere studier for deg som er interessert i informasjonsteknologi (IT). Se vår guide for å sammenligne dem: 
Hvilken IT-utdanning bør jeg velge?

Undervisningsopplegg

På studiet lærer du å bygge avanserte teknologiske løsninger for datamaskiner, så vel som mobiltelefoner. Gjennom studiet utdannes du til å konstruere arkitekturer fra bunnen, designe systemer og utvikle attraktive applikasjoner – alt gjennom en dyp opplæring i programmeringsspråket Java.

IT-hverdagen er i dag langt mer kompleks enn for bare noen år siden. Det er nå viktig å kunne se hvordan applikasjoner kan samarbeide på tvers av maskingrenser, mellom websider og på mobiltelefoner.

Programmering gir deg verktøyene og kunnskapen du trenger for dette, samtidig som du får grundig innføring i støttende teknologier som scriptspråk og lagringsmedier. Dette vil forberede deg på å ta fremtidens digitale hverdag et steg videre.

Kristiania gir deg et verdifullt nettverk med kommende kolleger og arbeidsgivere. Du knytter kontakter med fremtidige samarbeidspartnere innenfor kunst, kommunikasjon og teknologi.

Opptakskrav

For å kunne søke på studiet må du ha ett eller flere av punktene nedenfor:

Les mer om opptakskravene

Opptaksinformasjon

Alle våre studieretninger innen bachelor i informasjonsteknologi har felles første år, så du kan søke om å bytte studieretning i løpet av førsteåret.

Ved bytte til

 • Bachelor i informasjonsteknologi – Kunstig intelligens
 • Bachelor i informasjonsteknologi – Spillprogrammering

må du ha bestått matematikk R1 eller S1+S2. Studiebytter innvilges så sant det er ledige studieplasser.

Læringsutbytte

Dette er intensivt studie der du lærer mye. I undervisningen bruker vi de samme verktøyene, metodene og språkene som de gjør i industrien. Du får en avansert innføring i Java og lærer også å programmere med for eksempel C#, JavaScript og C. Viktige fag og emner er blant annet:

 • Backend-programmering
 • Algoritmer og datastrukturer
 • Informasjonssikkerhet
 • Softwaredesign
 • Webutvikling og API-design
 • Enterpriseprogrammering

Videre studier

Dette studiet gjør deg kvalifisert til videre mastergradsstudier.

Der bachelorgraden har lagt et solid grunnlag med breddeforståelse, er hensikten med våre mastergrader å utdanne eksperter på fagfeltet.

Våre mastergrader har få studenter i hver klasse, som gir gode muligheter for aktive debatter og spennende diskusjoner mellom studenter og forelesere.

Vi inviterer de beste bedriftene inn i forelesningene og det legges stor vekt på å knytte undervisningen opp mot dagsaktuelle tema og reelle problemstillinger som bedrifter jobber med.

Karrieremuligheter

Digitaliseringen har kommet for fullt, noe som har skapt et stort behov for dyktige utviklere. En bachelor i programmering gir deg derfor mange jobbmuligheter, spesielt innen IT, strategi, markedsføring og UX-design – områder hvor man ønsker å skape gode brukeropplevelser. 

Med denne utdanningen kan du blant annet jobbe som: 

 • Programmerer
 • Utvikler
 • Konsulent

Etter det andre studieåret kan du også søke om å ta en industribachelor, der du får jobbe, tjene penger og starte karrieren din mens du utdanner deg.

NB! Alle bachelorstudiene innen teknologi har felles første år. Dersom du ønsker det, kan du derfor bytte teknologistudium etter å ha fullført førsteåret. Vi anbefaler derfor å sette opp flere alternativer på søknadsskjemaet.

Utveksling

På dette studiet har du muligheten til å søke om utveksling til disse samarbeidspartnerne i utlandet: