Fakta

Sted:
Elverum
Studietype:
Bachelor, 3 år
Studietempo: Heltid
Studiepoeng:
180
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: GENS
Poenggrenser 2022:
  • 43.20 (primær)
  • 49.00 (ordinær)
Studieplasser: 28
Søknadskode (SO): 209743

Informasjon er oppdatert av Høgskolen i Innlandet

31. januar 2023.

Om studiet

Er du på utkikk etter et allsidig og variert yrke? På tannpleiestudiet lærer du å forebygge og diagnostisere sykdommer i munnhulen, og hvordan du kan samhandle med og ivareta pasienters behov.

Som utdannet tannpleier får du en betydningsfull rolle i tannhelsetjenesten og muligheten til å jobbe med mennesker i alle aldre.

På studiet lærer du å forebygge og å diagnostisere sykdommer og skader i munnhulen, og behandle enkelte orale sykdomstilstander. Du får også kompetanse i å samhandle med pasienter, pårørende og samarbeidspartnere i og utenfor helsesektoren for å fremme deltakelse, mestring, helse og livskvalitet. I tillegg opparbeider du deg kunnskap om hvordan du kan ivareta pasientenes behov for oppfølging, behandling og/eller henvisning.

Høgskolen har en velutstyrt øvingsklinikk og fantomlaboratorium hvor en del av undervisningen foregår. Studiet er bredt faglig sammensatt, der tannhelsefaglig kunnskap, naturvitenskap, samfunnsfag og humanistiske fag er viktige forutsetninger for å kunne utøve faglig god tannpleie.

Studiet har fire praksisperioder á seks uker i den offentlige tannhelsetjenesten, under veiledning av kompetente tannpleiere. Praksisstudiene gir deg en virkelighetsnær opplevelse av hvordan det er å jobbe som tannpleier.

Opptaksinformasjon

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Les mer om søknad og opptak

Attester

Studiet krever følgende attester: Medisinattest og politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.

Les om politiattest her

Poenggrenser 2022

Ordinær kvote: 49,0
Kvote for førstegangsvitnemål: 43,2
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Videre studier

Hos oss kan du fortsette på master i folkehelsevitenskap.

Studiet gir også grunnlag for å søke andre masterstudier og videreutdanninger innen fagfeltet i inn- og utland.

Utveksling

Som student på bachelor i tannpleie kan du reise til Indonesia i fjerde semester for å gjennomføre et folkehelseprosjekt over fire uker. Du vil tilbringe mesteparten av utvekslingsperioden på øya Sabang ved sykepleierskolen Akademi Keperawatan Ibnu Sina (AKIS).

Under prosjektet vil du jobbe tett sammen med indonesiske studenter. Dere vil ha felles forelesninger og drive med datainnsamling i indonesiske landsbyer. Dere vil også dra på besøk til sykehus og helsestasjoner i Aceh-provinsen for å bli kjent med helsesystemet i Indonesia.

NB: Utveksling til Indonesia har tidlig søknadsfrist! Du søker ett år i forkant, dvs. innen 15. februar i ditt første studieår.

Grip sjansen og reis på utveksling! Et utvekslingsopphold gir en opplevelse for livet, i tillegg til faglige og karrieremessige fordeler.

Ta kontakt med internasjonal koordinator på ditt studiested, vi er her for å hjelpe deg ut i verden.

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i tannpleie

Alle utdanninger innen