Nøkkelinformasjon

Logo til Høgskolen i Innlandet
Logo til Høgskolen i Innlandet

Studiested

Elverum

Nivå

Bachelor, 3 år

Studiepoeng

180

Semester

6

Studietempo

Heltid

Søknadsfrist

20 april, kl 14:00

Opptakskrav

GENS

Poenggrenser 2021

  • 41.90 (primær)
  • 47.50 (ordinær)

Studieplasser

28

Søknadskode (SO)

209743

Informasjonen kommer fra Samordna Opptak.

Om studiet

Er du på utkikk etter allsidig og variert yrke? På studiet lærer du å forebygge og diagnostisere sykdommer i munnhulen, og hvordan du kan samhandle med og ivareta pasienters behov.

Som utdannet tannpleier får du en betydningsfull rolle i tannhelsetjenesten gjennom arbeid med barn, voksne og eldre både i og utenfor institusjon. 

På studiet lærer du å forebygge og diagnostisere sykdommer og skader i munnhulen, og behandle enkelte orale sykdomstilstander. I utdanningen får du kompetanse i å samhandle med pasienter, pårørende og samarbeidspartnere i og utenfor helsesektoren for å fremme deltakelse, mestring, helse og livskvalitet. Du får også kunnskap om hvordan du kan ivareta pasientenes behov for oppfølging, behandling og/eller henvisning. 

Høgskolen har en velutstyrt øvingsklinikk og fantomlaboratorium hvor en del av undervisningen foregår. Studiet er bredt faglig sammensatt, hvor tannhelsefaglig kunnskap, naturvitenskap, samfunnsfag og humanistiske fag er viktige forutsetninger for å kunne utøve faglig god tannpleie.

Opptaksinformasjon

20. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Søknadsportalen åpner 1. februar.

Du trenger generell studiekompetanse eller realkompetanse på tilsvarende nivå for å bli tatt opp i dette studieprogrammet.

Les mer om søknad og opptak

Attester

Studiet krever følgende attester: Medisinattest og politiattest. Du får mer informasjon om krav til attest når du får svar på søknaden din.

Les om politiattest her

Poenggrenser 2021

Ordinær kvote: 47,5
Kvote for førstegangsvitnemål: 41,9
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Videre studier

Ved Høgskolen i Innlandet kan du fortsette på master i folkehelsevitenskap.

Studiet gir også grunnlag for å søke andre masterstudier og videreutdanninger innen fagfeltet i inn- og utland.

Utveksling

Har du lyst til å reise på utveksling og lære mer om helseutfordringer i andre land?

Som student på bachelor i tannpleie kan du reise til Indonesia i fjerde semester for å gjennomføre et folkehelseprosjekt over fire uker.  Du vil tilbringe mesteparten av utvekslingsperioden på øya Sabang ved sykepleierskolen Akademi Keperawatan Ibnu Sina (AKIS).

Under prosjektet vil du jobbe tett sammen med indonesiske studenter. Dere vil ha felles forelesninger og drive med datainnsamling i indonesiske landsbyer. Dere vil også dra på besøk til sykehus og helsestasjoner i Aceh-provinsen for å bli kjent med helsesystemet i Indonesia.

NB: Utveksling til Indonesia har tidlig søknadsfrist! Du søker ett år i forkant, dvs. innen 15. februar i ditt første studieår.

Grip sjansen og reis på utveksling! Et utvekslingsopphold gir en opplevelse for livet, i tillegg til faglige og karrieremessige fordeler.

Ta kontakt med internasjonal koordinator på ditt studiested, vi er her for å hjelpe deg ut i verden.

Kvalifikasjon/tittel

Bachelor i tannpleie

Alle utdanninger innen