Fakta

Sted:
Rena
Studietype:
Årsstudium
Studietempo: Deltid
Studiepoeng:
60
Søknadsfrist: 15. april
Opptakskrav: GENS
Poenggrenser 2024:
  • Alle (primær)
  • 54.70 (ordinær)
Studieplasser: 110
Nettbasert: Nei
Samlingsbasert: Nei
Deltid: Nei
Søknadskode (SO): 209239

Informasjon er oppdatert av Universitetet i Innlandet

.

Om studiet

Med dette deltidsstudiet får du kunnskap om beredskapsplanlegging, kriseledelse og håndtering av nasjonale og internasjonale militære og humanitære operasjoner.

En krise kan være en akutt hendelse eller situasjon som oppstår helt uventet, og som krever raske beslutninger og annerledes handlinger. Kriser assosieres ofte med katastrofer og ulykker, men uønskede hendelser og kritiske situasjoner krever også en spesiell håndtering.

Håndtering av kriser nasjonalt og internasjonalt får stor oppmerksomhet fra myndigheter og massemedier. Det stilles derfor store krav til krisehåndtering av organisasjoner som blir berørt direkte og indirekte. Det er dermed stort behov for økt kompetanse om krisehåndtering som retter oppmerksomheten mot de ulike fasene knyttet til en krise og dens årsaker.

Årsstudium i krisehåndtering har et samfunnsvitenskapelig perspektiv på kriser, og bærebjelkene i studiet er organisasjon, kommunikasjon og samvirke, nasjonalt og internasjonalt.

Studiet er på deltid, samlingsbasert på studiested Rena over to år, og kan kombineres ved siden av jobb.

Opptaksinformasjon

15. april er søknadsfristen for deg med norsk, nordisk og utenlandsk utdanning.

1. mars er søknadsfristen for søknad om tidlig opptak, særskilt vurdering eller søknad om realkompetanse.

Opptakskravet er generell studiekompetanse eller opptak på bakgrunn av realkompetanse

Poenggrenser 2023

Ordinær kvote: 52,4
Kvote for førstegangsvitnemål: Alle kvalifiserte
Kvoter og poenggrenser kan du lese om her

Videre studier

Årsstudiet kan inngå i en bachelorgrad, og gir deg mulighet til å fortsette studier mot et 3-årig bachelorstudium. Med en bachelor i beredskap og krisehåndtering kan du fordype deg enda mer i beredskap og krisehåndteringsfag.

Studiet kan også brukes som supplement til annen utdanning, og kan sammen med fullført halvårsstudium i risiko, sårbarhet og beredskap utgjøre en godkjent faglig fordypning i en sammensatt bachelorgrad.

Med fullført bachelorgrad, kan du fortsette dine studier hos oss med master i offentlig ledelse og styring (MPA) med fordypning kriseledelse. Du kvalifiserer også for opptak til andre masterprogrammer innen sikkerhet, beredskap og krisehåndtering ved flere universiteter og høgskoler både i Norge og i utlandet.

Utveksling

Det er ikke anledning til utenlandsopphold. Dette vil først være aktuelt dersom man går videre i en bachelorutdanning.

Kvalifikasjon/tittel

Årsstudium i krisehåndtering

Alle utdanninger innen