Nøkkelinformasjon
Om studiet
Street food er kjapp, billig og supergod mat som forteller om matkultur og mathistorie om stedet det kommer fra. Dette er ei linje for deg som er glad i mat og matlaging. 3 ukers studietur til Japan!
Street Food – Lær å lage skikkelig digg mat!
Denne linja handler om å kombinere matlagingsteknikker med ekte street food-vibes. Vi skal bruke mye tid på kjøkkenet, teste ut råvarer og lære hvordan man lager mat fra bunnen av – med fokus på bærekraft og kvalitet.
💥 Hva får du være med på?
🔥 Lære kule matlagingsteknikker
🌍 Lage mat fra hele verden
🌱 Bruke ferske, sesongbaserte råvarer
🥖 Baking og hjemmelagde godsaker
💰 Økonomi – smart bruk av råvarer
🥦 Teste ut vegetarmat
🏢 Besøke matbedrifter og lære av proffe kokker
🌿 Dyrke egne grønnsaker og sanke råvarer
🚚 Lage og servere mat fra skolens egen foodtruck!
Vi bruker økologiske og kortreiste råvarer, fordi vi bryr oss om både maten og jorda den kommer fra.
🍽 Opplev mat fra hele verden
Gjennom året skal vi smake oss rundt i verden! Vi lager
meksikanske tacos, japansk ramen, peruansk ceviche, steambuns og
mye mer. Mot slutten av året setter vi alt vi har lært ut i livet
– enten med en pop-up restaurant eller i skolens foodtruck. Da
får vi kjenne på ekte street food-stemning og lære at raske
retter ofte krever masse forberedelser.
✈ Studietur til Japan!
Vi drar til Tokyo i tre uker og dykker ned i den autentiske
street food-kulturen. Her får vi oppleve lokal matkultur på nært
hold og lære av de beste. Dette blir en tur full av smaker,
inspirasjon og opplevelser du aldri vil glemme!