USA film og friluftsliv favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Dra på road trip med vestkysten av USA som utgangspunkt i 3,5 uker! Øk ditt kunnskapsnivå og kulturforståelse på tvers av verden. Du får også grunnleggende friluftslivkompetanse.

USA har alltid hatt stor betydning for alt som skjer i resten av verden på godt og vondt. Derfor er det interessant og viktig å forstå dette fascinerende landet.

Med interessante, morsomme og varierte timer lærer du gjennom teori og praksis om aktuelle temaer som: Den amerikanske mentaliteten, kontrasten mellom fattige og rike, geografi, historie, shopping, film, bil, mat, osv.

Vi bruker blant annet film, diskusjon og gruppearbeid som læringsmetoder for ulike tema. Vi tar for oss ulike sider av det amerikanske samfunnet, som politikk, historie, religion, skole og helse, for å nevne noe.

Vi ser på forskjeller og likheter mellom norsk og amerikansk kultur og vi ser samtidig på andre innflytelsesrike kulturer rundt om i verden.

Friluftsliv:
I friluftslivsdelen får man oppleve ulike aktiviteter både på land og til vanns:

  • Friluftsliv med blant annet oppkledning, pakking av sekk, hvordan gjøre opp bål, tilberede mat og orientere deg med kart og kompass.
  • Grunnleggende innføring i kano, kajakk, klatring og ski.
  • Padleturer i vakre Trondheimsfjorden, gå tur i skogen og på fjellet.
  • Overnattinger enten under åpen himmel, i telt, i  hytte eller i snøhule.

Film: