Håndball favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Frilynt folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

For deg som vil spille håndball og samtidig ha mye tid til et sosialt folkehøgskoleliv. Jentene har eget lag i seriespill i 4.div, mens guttene spiller i 3. og 4.div. Topper året med magisk Brasiltur.

Håndball Brasil er for deg som vil spille mye håndball samtidig som du får tid til mye sosialt folkehøgskoleliv. Her blir det variert trening sammen med vennene dine,der vilje og trøkk, samhold og glede står i sentrum. Du får engasjerte lærere med bakgrunn i blant annet eliteserie som både trener og spiller, som har evnen til å sette deg i fokus.

Jentene deltar med eget skolelag i seriespill for damer i Midt-Norge. Dermed blir det mye samspilltrening i tillegg til individuell oppfølging. Skolen har et nært samarbeid med Skogn I.L. sitt herrelag i 3. og 4. divisjon, slik at guttene kan trene og spille kamper sammen med dem. Skolen har egen gymsal, nytt styrkerom og svømmehall og idrettshallen ligger kun 200 meter fra skolen. 

Vi har topptrenere og toppspillere som gjesteforelesere i løpet av året. De siste årene har linjen vært i Elverum og blitt trent av Christian Berge, og tidligere elev Helle Thomsen har også bidratt som trener. 

Vi har en tre ukers studietur til Brasil på våren, der vi opplever brasiliansk kultur og håndball i en herlig blanding.Vi trener og spiller sammen med og mot lokale lag, slik at dere får møte lokal ungdom og få felles og unike opplevelser. Vi har et nært samarbeid med barnehjemmet ABRAC i Sao Paulo. I løpet av skoleåret bruker vi tid på å samle inn penger og utstyr til barna som vi bor sammen med i fire dager på vår tur. Sterke og uforglemmelige bånd og minner skapes!

Intervju med elever:
Mina Holen
Martin Krohn Larsen
Thale Rudi