Nøkkelinformasjon

Om studiet

Linjen for deg som har lyst til å lære om reiselivsfaget, kanskje er reiseliv en næring du har lyst til å starte en yrkeskarrière i.

Ta pulsen på storbyen og opplev reisestinasjoner i verdensklasse. Historie, kultur, uteliv og opplevelser i en av Europas storbyer er noe av det første vi blir kjent med når vi planlegger og velger høstens reisemål og studietur.Du er med og stemmer frem din by. Blir det Praha, Paris, Barcelona, Budapest eller London? Du vil få kunnskap om og erfaring med mange typer reisemål og måter. Vi tar pulsen på reiselivsnæringen og får førstehånds informasjon fra personer med lang fartstid i bransjen. Vi reiser på bedriftsbesøk, har forelesninger, arbeidsoppgaver og tester ut aktiviteter og tilbud lokalt. Året inneholder også tre lengere utenlandsturer. Dette vil gi deg muligheter til å smake på et spennende fag der det ikke finnes grenser.

Dette er linjen for deg som vurderer å arbeide med reiseliv eller fortsette med studier innen faget. Ringebu FHS er en aktiv skole med mange valgfag innen trening, kunst og sport. Du kan være med som frivillig under WC i Kvitfjell. Da får du et unikt innblikk i hva som skal til for å arrangere store sportsarrangementer og du får årskort i alpinbakkene Hafjell og Kvitfjell som takk for hjelpen. Denne linja kan fort bli fulltegnet så vær tidlig ute med søknad.

Høsten 2021 drar vi til en storby i Europa. Elevene bestemmer reisemålet, legger opp og planlegger denne ukesturen. Cuba står på reiseplanen to uker vinteren 2022. Våren 2022 flytter vi hele skolen til Tenerife for en uke med surfing, sandvolleyball, sykkelturer og andre aktiviteter.

Opptak til studiet

Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.