Fotball & GROUNDHOPPING favoritt ikon

Folkehøgskole

Varighet

1 år

Opptakskrav

over 18 år

Studienivå

Kristen folkehøgskole
Folkehøgskolene starter opptaket 1. februar hvert år.

Om studiet

Den ultimate fotball-linja for ekte fotballentusiaster: Bli med på reise i Storbritannia og Europa for å samle på fotballstadioner og oppleve de heftigste kampene - fra topp-ligaer til "bakgårder".

Er dette deg?

  • Du er fotballentusiast
  • Du vil reise rundt i England, Europa og Norge og oppleve stemningen på ulike fotballstadion
  • Du liker trening med ball bedre enn løpeturer på asfalt
  • Du vil gjerne ha litt variasjon med andre ballspill

Det som skiller denne linja fra andre fotball-linjer er at du skal få kombinere fotballtreninger og kamper med noe de færreste 19-åringer har prøvd seg på, nemlig Groundhopping. (Hva er Groundhopping?)

Vi tror du vil elske det! Bli med på tur med Groundhopping rundt i Storbritannia. Vi samler på fotballstadioner og legger inn så mange kamper som mulig. Vi besøker alt fra Premier League til non-League "bakgårdsklubber" hvor vi finner de villeste og aller mest dedikerte supporterne. Mulig vi er litt nerdete, men det er noe ekte og unikt over å stå midt i en gjeng dedikerte blodfans på intime Adams Park og se Wycombe møte Walsall. Tett på tusenvis av gærne supportere som synger for full hals. Ingen turister - bare ekte lokale supportere.

Neste tur går med interrail nedover i Europa hvor vi skal oppleve det ypperste av fotball, stadioner og fotballferdigheter, med hovedvekt på Tyskland og landene rundt. Her er det høy kvalitet på spillere og stadion. Minst like morsomt er det å se “bakgården” i fotball-Europa når vi besøker lag langt ned i divisjonene på intime, nedslitte stadioner, med dedikerte fans som lager skikkelig trøkk og ramme rundt kampene. 

Vi ser på og analyserer også lokale kamper slik at breddefotballen i Norge blir tatt hånd om.


Les mer...